Logo biltschecourant.nl


Grietje Middelkoop: "Ik denk niet dat ik me ga vervelen" Foto: Els van Stratum
Grietje Middelkoop: "Ik denk niet dat ik me ga vervelen" Foto: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

Grietje Middelkoop zwaait af bij SSW

Het zit er op voor Grietje Middelkoop (64)! Na ruim 14 jaar dienstverband bij de SSW gaat ze met vervroegd pensioen. Eigenlijk had het ze nog lang niet willen stoppen, maar door een reorganisatie kreeg Grietje de mogelijkheid om vroegtijdig te gaan genieten.

door Els van Stratum

Bilthoven – In 2003 begon Grietje als woonmaatschappelijk werkster bij de SSW. Ervaring in de sector had ze inmiddels op zak. 20 jaar was ze werkzaam bij de Gemeente in Harmelen. In die periode kreeg Grietje de mogelijkheid om de HBO studie MWD te doen. "Op deeltijdbasis, naast mijn werk. Eén dag per week naar school en de andere dagen werk. Als alleenstaande moeder was dat prima te combineren met de opvoeding van mijn twee naar schoolgaande kinderen", aldus Grietje.

Na haar studie werd ze gedetacheerd naar een woningbouwvereniging op Kanaleneiland. Ik heb altijd een passie voor huizen gehad. Zowel de binnen als buitenkant van een woning fascineerde mij. Ik ben ook een mensenmens en wilde iets doen in de hulpverlening. Als maatschappelijk werkster zat ik bij de SSW prima op mijn plek", vertelt Grietje trots.

Geen doorsnee kantoorbaan

Het was voor haar geen doorsnee kantoorbaan. Het contact met de huurders stond bovenaan. Dat was ook wat ze wilde. Gevallen van overlast en huurincasso's kwamen op haar bureau, overleg en contact met allerlei (buurt)commissies en was ze betrokken bij veel projecten. Voorbeelden hiervan zijn Centrum 2, Toutenburg in Maartensdijk, het Heemstrakwartier, van Erpweg en de van Houtenweg. Tijdens deze projecten was Grietje verantwoordelijk voor de sociale begeleiding van de bewoners.

"Het was vaak een heel geregel om alles soepel te laten verlopen bij de verhuizing en herplaatsing van bewoners. Je raakt vrij nauw betrokken bij de mensen. Bij de een ging het makkelijker dan bij de ander. Soms met paniek in de tent omdat er iets mis liep met de planning. Ik vond het fijn om te zien dat mensen toch weer goed op hun nieuwe stek terug kwamen na een ingrijpende renovatie of verbouwing", zegt Grietje lachend.

Het meest trots is Grietje op de binnentuin van het Heemstrakwartier waar ze bij het ontwerpen een groot aandeel heeft gehad.

Niet stil zitten

Grietje gaat niet stil zitten, dat past niet bij haar. Inmiddels is ze begonnen als vrijwilligster bij Curves in Woerden waar ze een coachingsrol gaat vervullen gericht op de conditie en gezondheid van vrouwen. Grietje: "Ik denk niet dat ik me ga vervelen. Ik heb een kleinkind waar ik enorm van geniet en wie weet begin ik nog met een studie kunstgeschiedenis of binnenhuisarchitectuur.

1 reacties