Afbeelding
rob ter bekke | fotografie

Boa’s voortaan ook in andere gemeenten inzetbaar

Misdaad

DE BILT Op 10 september hebben de burgemeesters van de gemeenten Baarn, Bunschoten, De Bilt, Eemnes en Soest hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst die het voor buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) mogelijk maakt om op elkaars grondgebied te opereren. Ook het Openbaar Ministerie en de politie hebben de overeenkomst ondertekend.

VOORDELEN

Burgemeester Potters is blij met de ondertekening: “Een samenwerking met omliggende gemeenten biedt veel voordelen. Het kan de continuïteit van het werk waarborgen (bijvoorbeeld bij calamiteiten en crises), het maakt de inzet flexibeler en het kan de veiligheid tijdens evenementen vergroten. Ook kunnen de boa’s van elkaar leren door uitwisseling van kennis en ervaringen.”

UITWISSELINGSMOMENTEN 

In de samenwerkingsovereenkomst is vastgelegd op welke momenten uitwisseling van boa’s kan plaatsvinden. Zo is uitwisseling mogelijk op piekmomenten waarbij de eigen capaciteit niet voldoende is, bij publieksevenementen en voor ondersteuning bij groepen en aanhoudingen waarbij politieassistentie niet noodzakelijk of wenselijk is. 

advertentie