Op deze plek werd op vrijdag 17 december rond 17:00 uur een 16-jarige vrouw van haar scooter geduwd
Op deze plek werd op vrijdag 17 december rond 17:00 uur een 16-jarige vrouw van haar scooter geduwd Leonie Kapiteyn

Mishandeling van 16-jarige vrouw

Misdaad

Tiener werd hardhandig van scooter geduwd

[BILTHOVEN] Op vrijdag 17 december is rond 17:00 uur op het fietspad langs de Biltsche duinen (het oude spoorlijntje) een 16-jarige vrouw van haar scooter geduwd door een nog onbekend persoon. De man die haar aanviel was naar schatting een zestiger die daar vermoedelijk aan het sporten was. De man droeg een donker trainingspak met reflectoren erop en lichte sportschoenen. Hij had kort stekelig wit/licht haar en een slank postuur. Een ieder die de persoon aan de hand van het signalement herkent wordt opgeroepen dit te melden bij de politie Zeist.

Door Leonie Kapiteyn

Het is al schemerig als de 16-jarige vrouw de bewuste vrijdagavond van Huis ter Heide, richting haar huis rijdt over het fietspad langs de Biltsche duinen (het oude spoorlijntje van Bilthoven naar Zeist). “Het is voor mij de kortste weg naar huis en ik reed rustig. Ik zag de sporter doordat de reflectoren op zijn trainingspak oplichtten toen mijn scooterlicht erop scheen. Ik minderde vaart, ging aan de rechterkant van het pad rijden en passeerde de man in stapvoets tempo. Terwijl ik langs hem reed, gaf hij mij plotseling een harde duw waardoor ik met mijn scooter viel en in de berm terecht kwam. Hij liep dreigend op mij af en schreeuwde dat ik hem niet had gezien en dat ik daar niet mocht rijden. Ik ben direct opgestaan, omdat ik bang was voor wat hij me kon aandoen. Ik heb direct mijn helm af gedaan zodat ik iets had om mijzelf mee te verdedigen en heb geroepen “wat doe je”. Hij riep dat ik hem niet had gezien en maakte zich uit de voeten” vertelt de tiener. 

Eenmaal thuis blijkt de schade groot. De jonge vrouw heeft op diverse plekken op haar lichaam bloeduitstortingen en kneuzingen en ook de scooter heeft grote schade geleden. De kosten van de schade lopen in de duizenden euro’s. 

Vader hoort van het voorval als hij met de auto onderweg is naar huis. Hij rijdt naar de betreffende plek en aan de Boslaan treft hij zowaar de man aan zoals omschreven door zijn dochter. De vader spreekt hem aan en vraagt wat er is gebeurd. De man ontkent in eerste instantie, maar begint dan ook tegen de vader over zelfverdediging en dat er op die plek niet met scooters gereden mag worden. Vader vraagt of hij dit wil verklaren aan de politie, dit is de man geenszins van plan. Direct daarna vlucht de man door een hek heen waar de auto niet kan komen. Daarmee verliest de vader de man uit het zicht. “Mijn dochter had daar inderdaad niet mogen rijden, dat klopt. Maar niets rechtvaardigt dit gedrag. Om haar met geweld van haar scooter te duwen en daarna op het donkere pad zo achter te laten. Ik kan dat niet begrijpen en voel mij daar als vader ongelooflijk kwaad over” vertelt hij. Nog dezelfde avond is contact opgenomen met de politie en de volgende dag is er aangifte gedaan op het politiebureau in Zeist. 

De schrik zit er bij de jonge vrouw nog steeds goed in. Van haar kneuzingen herstelt ze inmiddels weer, maar mentaal heeft ze er een flinke klap aan overgehouden. “Ik durf in het donker niet meer alleen naar buiten. Als ik de hond uit moet laten dan gaat een vriendin met mij mee. Ik voel mij constant angstig en slaap slecht. Ik blijf mij maar afvragen waarom hij mij met zoveel agressie van de scooter duwde. Wat wilde hij van mij? Wilde hij mij alleen een duw geven om me te laten schrikken, of wilde hij mij eigenlijk iets ergers aandoen? Er zijn veel vragen die door mijn hoofd spoken en ik vind dat de man de straf moet krijgen die hij verdient. Ik lijd er nu ook al een tijd onder”. 

De politie heeft op dit moment nog geen verdachte aangehouden. Een ieder die iets heeft gezien of de persoon aan de hand van het signalement herkent wordt verzocht contact op te nemen met de politie Zeist middels het nummer 0900-8844.

advertentie