• Alles
 • (10)
  Overig
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (6)
  Natuur
 • (4)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Nieuw: online Mantelzorgcafé over dementiezorg in De Bilt

woensdag 3 maart 12:00 uur

Foto:

Veel mensen krijgen te maken met dementie. Deze hersenaandoening veroorzaakt geheugenproblemen en komt vaak voor. Het kan uw partner, vader, moeder of u zelf overkomen. Voor iedereen die meer wil weten over de zorg en ondersteuning voor mensen met dementie en hun naasten in gemeente De Bilt, is er op woensdag 3 maart van 12.00 tot 13.00 uur een online Mantelzorgcafé. 

De Bilt - Tijdens het Mantelzorgcafé kijken we naar de weg die wordt afgelegd door de familie vanaf het eerste moment dat men denkt aan mogelijke dementie van een partner of ouder. Tijdens de bijeenkomst zullen verschillende specialisten u wegwijs maken in de wereld van dementiezorg.

Miriam van Aertsbergen, casemanager Dementie, vertelt op welke manier zij vanaf het eerste vermoeden van dementie mensen kan ondersteunen. Welke keuzes en mogelijkheden er zijn voor dagbesteding en opvang wordt toegelicht door Jan Baars van de King Arthurgroep. De meeste mensen met dementie wonen thuis en krijgen zorg van hun partner of de kinderen. Consulenten van het Steunpunt Mantelzorg de Bilt geven informatie over de hulp en ondersteuning die aan deze mantelzorgers wordt geboden. Esther Otten, coördinator van het Netwerk Dementie De Bilt legt uit hoe organisaties samenwerken om dementiezorg in onze gemeente goed te regelen.  

Online meedoen

Het mantelzorgcafé is online. Iedereen kan makkelijk en veilig thuis meedoen met de laptop, tablet of computer. Aanmelden kan via de mail:  mantelzorg@mensdebilt.nl of door een appje te sturen aan T 06 130 71 129. Wie een beetje hulp kan gebruiken om online mee te doen, kan dat aangeven bij aanmelding. Alle informatie over het mantelzorgcafé staat ook op www.mensdebilt.nl 


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden