• Alles
  • (4)
    Bijeenkomst

Zoom Mindful oefeningen voor je kinderen

woensdag 19 mei 20:00 t/m 21:30 uur

Foto: Ouders Lokaal

Mindfulness oefeningen voor je kinderen

Kinderen zijn eigenlijk heel mindful van zichzelf: ze kunnen met hun volledige aandacht en vol van bewondering stil staan bij een blad of een beestje. Maar hoe ouder ze worden, hoe meer verstrooid hun aandacht wordt.

De levens van kinderen zijn druk geworden en overvol met prikkels. Het is heel fijn om in de drukke levens van alle gezinsleden, momenten te vinden van rust, stilte en aandacht voor elkaar. Methoden om stil te worden en de aandacht naar binnen te brengen, kunnen ouders en kinderen helpen om te ontspannen. Daarnaast helpt mindfulness of meditatie kinderen om zich te kunnen concentreren en om zich bewust te worden van wat zij nodig hebben.

Deze bijeenkomst is een vervolg van 07 april waarbij er aandacht was voor Mindful Ouderschap, maar kan ook los gevolgd worden. In deze bijeenkomst op 19 mei krijgen ouders informatie over mindfulness en gaan zij vooral een aantal mindfulness-oefeningen ervaren die zij zelf met hun kinderen kunnen doen. Daarnaast is er aandacht voor die momenten in het gezin waarin het opeens even vloeit, of stil is, of er een moment van magie of verwondering ontstaat.

Het is fijn om bij deze workshop een plekje te hebben waar je ongestoord kunt zitten, bewegen en liggen.

Ouders voor ouders

De workshop wordt begeleid door Mamaji Godefrooij, is moeder van 2 zoons (2010 en 2014) en psycholoog. Zij begeleidt mensen in meditatie en bewustwording. Zie ook de website Onder de acacia.

Deelname en aanmelding

Deelname is gratis na aanmelding. Je kan aanmelden via de website debilt.ouderslokaal.nl Voor meer informatie kun je mailen naar debilt@ouderslokaal.nl.

Ouders gezocht!

Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken. Klik hier voor een overzicht van de vacatures.


deel deze activiteit

Locatie

Bilthoven
De Bilt
Melkweg 1b
3721rg


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden