• Alles

Opening van duo-expositie

zondag 20 januari 15:00 t/m 17:00 uur

Co van Gasteren/Mieke de Groot

Op zondag 20 januari 2019 om 15:00 uur wordt de duo-expositie van Co van Gasteren (schilderijen) en Mieke de Groot (keramiek) in de Traverse van het gemeentehuis De Bilt geopend door Frank Bloem, beeldend kunstenaar, geurspecialist, radiomaker en schrijver. De expositie is tot 19 maart tijdens kantooruren te bezichtigen.

Co van Gasteren houdt van het spelen met beeld, vorm en inhoud. De aanleiding kan van alles zijn: toevallige foto’s van het internet, kranten, tijdschriften e.d., maar ook voorbeelden uit de kunst, films enz. Door combineren en associëren of het toevoegen van abstracties ontstaan er beelden met een nieuwe betekenis. “Soms bouw je iets langzaam op zonder dat er werkelijk iets goeds ontstaat. Pas na eindeloze variaties op de vervolgstappen krijg je dan een ingeving, waardoor het hele ding ineens spanning krijgt. In mijn tekeningen verken ik de mogelijkheden. In mijn schilderijen moet alles kloppen.”

Het werk van Mieke de Groot gaat over vorm, herhaling en over hoe het beeld op de grond rust of juist lijkt los te komen van de grond. Dat loskomen, het ogenschijnlijk bewegen van het beeld, is wat haar de laatste jaren het meest heeft beziggehouden. “In de nieuwe beelden ga ik de juist hoogte in. Van horizontale naar verticale beelden. Stevig op de grond geplant, maar golvend de hoogte in. Binnen dit kader passen de tulpenvazen, die ik dit jaar heb gemaakt.”


deel deze activiteit

Locatie

Gemeentehuis ArtTraverse
Bilthoven
Soestdijkseweg Zuid 173
3721ab


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.