• Alles
 • (2)
  Algemeen
 • (1)
  Lezingen
 • (8)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Theater
 • (3)
  Natuur
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (2)
  Muziek
 • (4)
  Cursus-Workshop

Zoom workshop: Verantwoord Gamen

woensdag 8 april 20:00 t/m 21:30 uur

Ouders Lokaal

Gamen is een groeiend fenomeen. Steeds meer kinderen, jongeren, maar ook volwassenen doen het. Zeker tijdens de corona crisis zijn kinderen het grootste deel van de dag thuis en vermaken kinderen zich volop met gamen. Hoogstwaarschijnlijk meer dan je normaliter toelaat. Gamen kan ontzettend leuk en leerzaam zijn, levert ontspanning en is tegenwoordig zelfs een sport. Tegelijkertijd kan overmatig gamen leiden tot negatieve gevolgen zoals minder sociale interactie, gezondheidsproblemen en frictie in het gezinsleven met als minst gewenste resultaat zelfs verslaving als gevolg van 'onverantwoord game-gedrag'. Hoe kan je als ouder er voor zorgen dat je kind(eren) in deze tijd zo verantwoord mogelijk gamen? Hoe ga je het gesprek aan? Wanneer is gedrag ontoelaatbaar?

Tijdens deze Zoom Workshop zal Sidney je handvatten geven hierin en heb je de mogelijkheid om al je vragen over het game-gedrag van je kind en hoe jij daar mee om gaat te stellen.

Zoom Workshop

Met Zoom kun je met elkaar videobellen. Net zoals bij een ‘normale workshop’ kun je elkaar zien, met elkaar praten en ook chatten. De workshopbegeleider kan ook haar computerscherm delen waardoor er op die manier -ter ondersteuning van het thema- ook informatie gedeeld kan worden. Je kunt Zoom eenvoudig gebruiken vanaf je desktop of laptop, maar er zijn ook apps beschikbaar voor je smartphone en tablet. Zoom is gratis.

Ouders voor ouders

Deze Zoom-workshop wordt begeleid door Sidney Lehman, zelf vader en mede oprichter van Stichting Verantwoord Gamen welke is ontstaan uit ruim10 jaar praktijk ervaring in het begeleiden van professionele gamers in Nederland. 5 jaar gelden starten ze met het combineren van die ervaring met onderzoeksresultaten van wetenschappers omtrent gerelateerde onderwerpen om zo positieve en bruikbare handvatten voor gamers en hun direct omgeving te creeren. Zij werken op de achtergrond samen met zowel de wetenschappers/onderzoekers (Verslavingszorg en ervaringsdeskundigen) als de meest toonaangevende partijen in de game industrie) Professionele game-clubs en game- ontwikkelaars.

Deelname aan is gratis na aanmelding. Omdat de Zoom Workshop net als onze andere workshops interactief is, hanteren we een maximum van 10 deelnemers. Meld je aan via: debilt@ouderslokaal.nl / agenda 08-02-20Na aanmelding krijg je van ons inloggegevens om te kunnen deelnemen aan de ‘Zoom Workshop’. Deze begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Voor meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Bilthoven
De Bilt
Spoorlaan 12 12
3721pb


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden