Wethouders Renkum en De Bilt bezoeken atelier Jits Bakker
Wethouders Renkum en De Bilt bezoeken atelier Jits Bakker Aangeleverd

Wethouders Renkum en De Bilt bezoeken atelier Jits Bakker

4 december 2023 om 16:40 Kunst

DE BILT – De kunst van Jits blijft regio’s verbinden; op vrijdag 1 december brachten wethouders Danielle van Bentem (gemeente Renkum) en Anne Marie ’t Hart (gemeente De Bilt) een gezamenlijk bezoek aan het geliefde atelier van kunstenaar Jits Bakker. Deze toonaangevende beeldhouwer, die zich intensief inzette voor zowel De Bilt als Renkum, heeft zijn stempel gedrukt op het culturele landschap van beide gebieden.

Jits groeide op in Renkum, waar hij onder andere de Slag om Arnhem van dichtbij meemaakte. In de omgeving van Renkum zijn veel sculpturen te bewonderen in de openbare ruimte, waaronder bijvoorbeeld voor het Airborne Museum in Oosterbeek. In het atelier ‘de kooi’ in De Bilt werkte Jits ruim vijftig jaar aan uiteenlopende opdrachten. Uiteindelijk overleed hij in 2014 in zijn atelierwoning in Wageningen. Tijdens zijn kunstenaarscarrière bleef Jits zich onverminderd verbonden voelen met beide regio’s.

Beide wethouders waren unaniem in hun enthousiasme en benadrukten de impact die de kunst van Jits Bakker heeft op de culturele identiteit van hun respectievelijke regio’s. Ze kijken uit naar verdere samenwerking om het culturele erfgoed van de beeldend kunstenaar te behouden en te promoten, zodat zijn inspirerende creaties nog vele generaties kunnen blijven boeien.

Tibo van de Zand (zoon van Jits Bakker) met wethouder Daniëlle van Bentem (gemeente Renkum rechts) en wethouder Anne Marie ‘t Hart (gemeente De Bilt, links) in het beeldenlabyrint bij atelier ‘de kooi’ van Jits Bakker in De Bilt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie