• Alles

Aankondiging openbare Raadsinformatieavond / Leerhuis Duurzaamheid & Klimaat op 7 maart H.F.Witte-Centrum

donderdag 7 maart 0:00 uur

Raadsavond Leerhuis Duurzaamheid

Kunnen we de klimaatverandering afremmen? 

Loopt u even mee met de SP? We willen het namelijk met u hebben over de klimaatverandering en de vraag hoe deze af te remmen. Misschien ontmoeten we elkaar daarvoor op de Raadsavond in het H.F.Witte-Centrum voor het "Leerhuis Duurzaamheid" op 7 maart. Voor de tweede maal in De Bilt spreekt filosoof Robin Brouwer (Stichting Waarden en Samenleving) over dit thema.

Afgelopen jaar is weer veel gebeurd. Nieuwe onheilspellende verwachtingen van (oa) het KNMI, terwijl de CO2-uitstoot wereldwijd alleen maar toeneemt. Gele hesjes in Frankrijk. Klimaattafels waar de milieubeweging van wegloopt omdat de energierekening niet bij het bedrijfsleven maar bij de huishoudens terechtkomt! Ook de jeugd voelt de dreiging: scholierenstakingen eerst in België en nu ook in Nederland?

Kan de techniek het klimaat helpen? Wat gaat de oplossing worden? Gaan we zonnepanelen, windmolens plaatsen? Aangevuld met energie uit zeewier, algen? Blijven de gasleidingen liggen voor waterstof? Worden de lekkageproblemen met warmtepompen opgelost?

Of gaat het om ons gedrag, onze manier van denken en handelen? Moeten we minder spullen kopen, korter douchen, minder autorijden en vliegen? Moeten we zuiniger gaan leven?

Maar als ik mijn best doe, doen de buren dat dan ook? En zijn we als samenleving in staat om hier een gezamenlijke inspanning voor te leveren? Komt er een klimaatakkoord dat (letterlijk?) zoden aan de dijk zet? Verschillende groepen, waaronder de SP, zien in dat het klimaatprobleem niet aan te pakken is zonder draagvlak onder de mensen en als het armoedevraagstuk niet wordt opgelost. De industrie is voor 80% verantwoordelijk voor de CO2: hoe houden we greep daarop? Wat is er toch tegen CO2-belasting? Is onze democratie toereikend om grote bedrijven aan te pakken? Wat is de rol van de overheid?

Daarover willen we met u in gesprek. Om verzekerd te zijn van een plaats op 7/3 graag aanmelden op debilt@sp.nl of inspreken op 06-24887370. Of via onze website: www.debilt.sp.nl. Toegang en consumptie worden u aangeboden door de SP.

Nog even over de rol van de SP. Klimaat is toch niet rechts of links? Voor de SP gaan duurzaamheid en rechtvaardigheid hand in hand en daarom is het belangrijk met elkaar in gesprek te gaan!


deel deze activiteit

Locatie

H. F. Witte Centrum
De Bilt
Henri Dunantplein 4