• Alles
  • (4)
    Bijeenkomst

Meld je aan voor het gratis online event Helen Dowling Instituut op 22 april

donderdag 22 april 16:00 uur

Foto:

 Meld je aan voor het gratis online event Helen Dowling Instituut op 22 april: Bijzonder hoogleraar Marije van der Lee en host Fien Vermeulen nemen je op verrassende wijze mee in de wereld van de wetenschap en psychologie rondom kanker 

Bilthoven - Waarom krijgt de één alles en de ander niets? En waarom werkt een behandeling wel voor de één, maar niet voor de ander? Tijdens een interactief online event gaat bijzonder hoogleraar Marije van der Lee, gz-psycholoog en hoofd wetenschappelijk onderzoek bij het Helen Dowling Instituut (HDI) hierover in gesprek met Fien Vermeulen, radiopresentator én cliënt bij het HDI. Als publiek krijg je de kans om mee te denken en vragen te stellen. 

“Pijn in je arm kan piekeren over terugkeer van kanker activeren, wat leidt tot slechter slapen, wat weer zorgt voor concentratieproblemen en vermoeidheid, waardoor angst meer ruimte krijgt. Vaak versterkt de ene klacht de andere en vraag je pas om hulp als je volledig verstrikt bent geraakt in een web van problemen en daar niet meer uitkomt.” Volgens Van der Lee richten onderzoekers en soms ook behandelaren zich op één probleem, terwijl het noodzakelijk is te kijken naar het totaalplaatje om iemand effectief te helpen. Dat is dan ook waar zij voor pleit in haar oratie op 16 april aanstaande aan TilburgUniversity (TiU). 

Op 22 april gaat zij hierover in gesprek met Fien Vermeulen tijdens dit speciale online event. Gun jezelf een nieuwe kijk op psychologische zorg bij kanker en meld je gratis aan voor het interactieve online event van het HDI op donderdag 22 april van 16.00 tot 17.00 uur. Dit event is een must voor iedereen die werkt in de (psycho-)oncologie, de zorg in het algemeen en voor iedereen die getroffen is door kanker. Mis het niet! Foto:
deel deze activiteit

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden