• Alles
 • (1)
  Fiets-Wandeltocht
 • (7)
  Overig
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Natuur
 • (2)
  Evenement
 • (2)
  Cursus-Workshop

Workshop Je Kind naar de Brugklas

woensdag 23 juni 20:00 t/m 22:00 uur

Foto: Ouders Lokaal

Een nieuwe fase breekt aan…. de overgang van basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een fase waarin grote veranderingen plaatsvinden en wat van iedereen aandacht vraagt. Niet alleen bij je kind, maar ook bij jou als ouder. Ineens wordt niet alleen je kind, maar ook de wereld van je kind een stuk groter. Als ouder word je onbewust ‘gedwongen’ om mee te veranderen. Je bereikt het moment waarop je je kind wat meer los moet laten en erop moet vertrouwen dat je kind steeds meer naar zelfstandigheid toe gaat werken. Het contact met je kind wordt weliswaar anders, maar het wederzijdse vertrouwen en de verbinding tussen jou en je kind zullen een belangrijke rol blijven spelen.

Van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs

Het grotendeel van de ouders vindt de overgang naar het voortgezet onderwijs spannend. Het is nu eenmaal voor een ouder niet gemakkelijk om je kind steeds zelfstandiger te zien worden en de wereld om hem/ haar heen te zien veranderen. Zolang je kind nog op de basisschool zit, heb je als ouder genoeg zicht op de situatie van je kind. Maar met de overgang naar het voortgezet onderwijs word je als ouder uitgenodigd steeds meer los te laten. Dat is niet gemakkelijk, want hoewel je kind naar (meer) zelfstandigheid wil groeien, is je kind toch ook nog op zoek naar de verbinding met jou. Hoe kun je enerzijds loslaten en anderzijds de verbinding goed houden? Hoe kan je je kind bijstaan zonder bemoeizuchtig te zijn en hoe leer je je kind eigen verantwoording te nemen met jou als veilige haven?

Bewustwording van het proces waarin jij als ouder én je kind staat, goed luisteren, vertrouwen geven en begrip tonen zijn hierbij belangrijke aspecten. Tijdens de workshop “Van BO naar VO” zullen al deze vraagstukken voorbij komen en geef je jezelf een goede en mooie aanzet om dit proces voor jou én voor je kind op een positieve manier te laten verlopen zodat je kind met veel zelfvertrouwen een goede start kan maken op het voortgezet onderwijs.

Dinsdag 5 oktober wordt er een vervolg workshop gegeven. Hierin wordt teruggekeken hoe de eerste schoolweken zijn geweest voor je kind en jou als ouder.

Ouders voor ouders

Deze workshop wordt begeleid door Karin Loogman. Karin heeft ervaring als docent, begeleidt kinderen bij hun huiswerk en heeft zelf drie pubers in huis. Ze weet hoe gefrustreerd kinderen en ouders van huiswerk kunnen raken, juist in deze bijzondere tijd. Ze deelt graag haar kennis en ervaring tijdens deze workshop.

Deelname en aanmelding

Let op: datum is gewijzigd (van 8 juni) naar woensdag 23 juni

Deelname aan is gratis na aanmelding. De workshop vindt plaats van 20:00 - ± 22.00 uur. Klik hier om je aan te melden. Voor meer informatie kun je mailen naar debilt@ouderslokaal.nl.

Wij hopen dat de workshop live gegeven kan worden. Mocht dit, vanwege de corona maatregelen, niet kunnen, is de workshop online.

Je wordt hier z.s.m. over geïnformeerd.

Ouders gezocht!

Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken. Klik hier voor een overzicht van de vacatures.


deel deze activiteit

Locatie

Bilthoven
De Bilt
Melkweg 1b
3721rg


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden