Rockcoverband Next Gear
Rockcoverband Next Gear Next Gear

Rockcoverband Next Gear live bij café-restaurant Pomp41 in de Bilt op 12 februari

zondag 12 februari 2023 13:00 tot 16:00

Op zondag 12 februari gaat het dak eraf bij de Pomp41 in de Bilt. De Utrechtse rockcoverband NEXT GEAR transformeert het sfeervolle restaurant die middag in een waar rockpodium. Gasten kunnen zich alvast voorbereiden op een optreden vol moderne & klassieke rockmuziek, blues, ballads en hier en daar wat muziek van eigen bodem. De tafels kunnen aan de kant, want er wordt gegarandeerd gedanst.  

Voor de zes bandleden van NEXT GEAR wordt het 12 februari een bijzondere dag. Het is namelijk hun eerste officiële optreden onder die bandnaam. Het einde van rockcoverband Profiler betekent in 2022 het begin van NEXT GEAR.

Na 20 jaar Profiler besloten de vier overgebleven bandleden ervoor om niet zomaar door te gaan met wéér een nieuwe bezetting, maar echt een frisse start te maken. Daarbij horen een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl én twee nieuwe bandleden. NEXT GEAR stelt zich op zondag 12 februari in de Pomp41 graag voor aan het publiek. Dat wordt een feest voor zowel voormalig Profiler fans als voor (nu nog) onbekenden!

We lichten alvast een klein tipje van de sluier. NEXT GEAR heeft een missie; moderne & klassieke rockmuziek toegankelijk maken voor jong en oud. Dat doen ze met een stevige setlist bomvol herkenbare songs in het Top 4000 genre. De band bestaat uit zes gepassioneerde muzikanten:

Yarima (27) uit Utrecht – Leadzangeres Frank (53) uit Houten – Leadzanger Marko (36) uit Amersfoort – Rhythm Gitaar Michiel (46) uit Baarn – Lead Gitaar Jos (60) uit Houten – Drums Johan (56) uit Werkhoven – Bass

De grote leeftijdsverschillen tussen de bandleden zorgt voor een bijzondere dynamiek. Verschillende bouwjaren betekenen in dit geval namelijk ook een andere muzikale opvoeding/ voorkeur. Wat hen bindt? Muzikaliteit, creativiteit en passie. En ze zijn het allemaal eens: er is ruimte voor lol. In de woorden van drummer Jos; “Het zou zomaar weer eens leuk kunnen worden”!

Locatie