Afbeelding

Zomeravonden in de Botanische Tuinen

donderdag 1 juni 10:00 - 22:00

[UTRECHT] Heerlijk, die lange avonden in de zomer. Om dat te vieren, organiseren de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht een speciaal zomeravondprogramma.
Iedere donderdagavond in juni (1, 8, 15, 22 en 29 juni) ben je welkom om aan het programma deel te nemen of op eigen gelegenheid door de tuin te dwalen.
Op 8 en 15 juni kun je bovendien een bezoek brengen aan het Fort.
 Bij Tuincafé Botanica kun je tijdens de zomeravonden terecht voor een gezonde snelle hap ter plaatse bereid op de buitengrill.

Vlinders, voedsel & tijd

Op 1, 22 en 29 juni maak je tijdens een rondleiding door de Vlinderkas kennis met dagactieve nachtvlinders en nachtactieve dagvlinders. Onze ‘vlinderman’ Wim Kerstens vertelt je er alles over en laat je ook zien hoe vlinders rusten.

Donderdagavond 8 juni staat in het teken van ‘voedsel’. Op vier locaties in de Tuinen luister je met een hapje en drankje in de hand naar onze wetenschappers, met verhalen over slimme schimmels, lichtgevende rijst, eetbare planten en het verduurzamen van landbouwgrond. https://www.uu.nl/agenda/zomeravond-in-de-tuinen-thema-voedsel

Op donderdagavond 15 juni wordt ingezoomd op ‘tijd’, met verhalen over de dagbesteding van een plant, de groene tijdmachine en de reconstructie van oude schilderijen. https://www.uu.nl/agenda/zomeravond-in-de-tuinen-thema-tijd

Algemene informatie
De Botanische Tuinen Utrecht op Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. Elke donderdagavond in juni zijn de Tuinen geopend tot 21.30 uur, op 8 & 15 juni tot 22.00 uur. Kijk voor toegangsprijzen, openbaar vervoer en parkeeropties op de website.

www.Facebook.com/botanischetuinenuu
Instagram : @botanischetuinenuu
www.uu.nl/botanischetuinen