Indorock de voorvader van de Nederlandse Popmuziek
Indorock de voorvader van de Nederlandse Popmuziek Foto: Ron de Bie

Indorock presentatie en masterclass in Pomp 41

zondag 12 mei 2024 13:00 tot 17:00

Vereniging Almost Lost Dutch Music (ALDM) houdt de kracht van Indorock in leven. Stichting Cultuurpodium De Bilt (SCB) ontwikkelt en coacht jeugd en amateurs en geeft hen een podium om hun ontwikkeling ten gehore te brengen. 

SCB organiseert in samenwerking met ALDM gratis een cursus Indorock en biedt deze aan aan geïnteresseerde personen. De Indorock beleefde tussen 1957 en 1966 hoogtij dagen. De allermooiste Indische klanken en genot voor jong en oud! De cursus ,bestaand uit een aantal gitaarlessen, vindt plaats op verschillende locaties in het land dus ook in De Bilt en is geheel gratis. Het doel is om de Indorock als erfgoed te behouden voor toekomstige generaties. Dit project ter behoudt van dit erfgoed wordt gesubsidieerd door ministerie van OC&W. Maar alleen het volgen van een cursus is niet motiverend voor de cursisten. Op 12 mei 2024 krijgen 3 lesgroepen, Amsterdam, Utrecht en Zaandam, de kans om samen met hun docenten de geleerde gitaartechnieken, in bandvorm, aan het publiek ten gehore te brengen. Het wordt een feestelijke muziekmiddag.  

Voorafgaande aan deze gitaarpresentaties geeft Hans Bax (86), één van de laatste der Mohikanen uit 1957, een mini masterclass Indorock gitaar. Hans Bax is de laatste nog levende muzikant van de legendarische Indorockband The Tielman Brothers. Hans zal dan geïnterviewd worden door Indorock bassist Wil Roelofsen, voorzitter van SCB. The Tielman Brothers worden gezien als de uitvinders van de Indorock en de voorvaders van de Nederlandse  popmuziek.

Deze Indorock presentatie vindt plaats op 12 mei 2024 tussen 13.00-17.00 uur in Cultuurrestaurant Pomp 41, Dorpsstraat 41 in De Bilt.

Dit evenement is gratis toegankelijk en wordt ondersteund door Stichting Mens en zijn Natuur.