Start campagne
Start campagne GroenLinks De Bilt

Anne Marie ‘t Hart is lijsttrekker voor GroenLinks De Bilt

30 oktober 2021 om 18:33 Politiek Deel je nieuws

De ledenvergadering van GroenLinks De Bilt heeft afgelopen vrijdag het programma en de kandidatenlijst vastgesteld voor de raadsverkiezingen van 16 maart 2022. Daarbij is Anne Marie ’t Hart unaniem verkozen tot lijsttrekker. Het programma ambieert een groen, eerlijk en sociaal De Bilt, voor een inclusieve gemeente waarin we solidair zijn met elkaar én met de volgende generaties.

Anne Marie ’t Hart (40) groeide op in De Bilt, is jurist en werkzaam als hoofd beleidszaken bij de landelijke branchevereniging van cultuureducatie. Zij is sinds 2018 raadslid voor GroenLinks en maakt zich vooral sterk voor een bruisende gemeente De Bilt, onder andere door extra aandacht te vragen voor cultuur en onze jeugd.

Jacomijn Baart (51) is nummer twee op de lijst. Ook zij is opgegroeid in De Bilt en woont nu in Bilthoven. Zij werkte ruim 10 jaar bij de gemeente Utrecht, met name op het terrein van volksgezondheid en wijkgericht werken. Binnenkort start zij als senior projectleider bij een organisatie voor advies en onderzoek voor gemeenten. De thema’s die voor Jacomijn belangrijk zijn, zijn inclusiviteit en de energietransitie.

Nummer drie op de lijst is Yvo Kok-Palma (51), onderzoeker bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. Voorheen was hij onder andere werkzaam bij het RIVM. Yvo Kok-Palma wil zich als raadslid inzetten voor de lokale gemeenschap, met name op de centrale thema’s natuur & milieu, en basisinkomen.

Leyla Ummels-Çavusoglu (37), nummer vier, is pedagogisch medewerker en heeft door haar werk in het sociaal-culturele werkveld veel praktijkervaring in het maatschappelijke werkveld van de gemeente. Leyla Ummels-Çavusoglu is half Turks, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en komt op voor de belangen van jongeren.  

Audrey Kruiniger (47) is copywriter bij een advocaten- en notariskantoor en neemt de vijfde plaats op de lijst in. Audrey heeft een Nederlands-Surinaamse achtergrond, ze wil opkomen voor kwetsbare mensen die niet het vermogen en/of het netwerk hebben om zich weerbaar op te stellen.

Huidig fractievoorzitter Henk Zandvliet zal na de verkiezingen zijn raadslidmaatschap voor afsluiten wegens verhuizing naar de gemeente Leusden en is daarom niet herkiesbaar.

Anne Brommersma, wethouder voor GroenLinks sinds 2014, is lijstduwer op nummer 19. Als wethouder zet zij zich met name in voor dossiers als duurzaamheid en het sociaal domein.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie