Lang was NOVA de betere ploeg, maar de eindstand geeft een ander beeld
Lang was NOVA de betere ploeg, maar de eindstand geeft een ander beeld Renske van Kempen

Wederom een zuur verlies voor NOVA

19 september 2021 om 12:17 Sport Deel je nieuws

Na de wedstrijd Viko 2 - Nova 2 – die overtuigend werd gewonnen door het veel sterkere Nova  – stond Viko 1 tegen Nova 1 op het wedstrijdprogramma. Het werd een spannende wedstrijd waarin Nova opnieuw aan het kortste eind trok.

Viko begon de wedstrijd scherp, waardoor zij direct 3 goals wist te scoren. Voor Nova een teken om een tandje bij te zetten. Dit lukte, want Nova scoorde 7 goals achter elkaar. Tessa van der Laan en Mex de Vree, woonachtig in Vianen, toonden geen genade aan hun nabije buren en wisten maar liefst 5 van de 7 goals op hun naam te schrijven. Door het overtuigende spel leek Nova de overhand te hebben. Toch lukte het Viko net voor de rust te scoren en gingen de ploegen de rust in met de stand 4-7.

Nova kon in de tweede helft de voorsprong grotendeels behouden. Toch zakte het scorend vermogen van Nova, waardoor de verdediging onder druk kwam te staan. Het lukte Viko om met een gelijkspel de slotfase van de wedstrijd in te gaan. Wat leek te liggen aan het slimme en fysieke spel van Viko. Zij wisten hiermee namelijk veel vrije ballen en strafworpen mee te krijgen. Met nog een paar minuten op de klok scoorde Viko het winnende doelpunt. Eindstand: 15-14. Een uitslag die ietwat onterecht aanvoelt, maar kansen biedt voor de volgende wedstrijd tegen Viko. Een wedstrijd waarin Nova moet bewijzen dat zij de sterkere ploeg is.