SRFC verdedigd goed en neemt de bal over van DIOK Leiden om aan een nieuwe aanval te beginnen
SRFC verdedigd goed en neemt de bal over van DIOK Leiden om aan een nieuwe aanval te beginnen SRFC

Stichtsche Rugby start voortvarend

26 september 2021 om 13:35 Overig Deel je nieuws

Het oudste team van SRFC, de jongens van 12 en 13 jaar ook wel U14 of Cubs genoemd, is voortvarend van start gegaan dit seizoen. Ze spelen dit seizoen in de Shield competitie waarin ze 4 wedstrijden spelen waarna bepaald wordt of ze promoveren of degraderen. De eerste wedstrijd, vorige weekend op eigen terrein, werd een mooie overwinning op URC. Hierin kreeg Utrecht een paar kansen maar ze behaalden geen punten. De eindstand werd 30-0, een mooie opsteker voor al het harde trainingswerk van de afgelopen weken.

Hoe werkt rugby voor dit team

Met 15 spelers probeer je de bal achter de lijn van de tegenstander te drukken, dit is een TRY. Het veld is 100 meter lang en voorzien van twee enorme doelpalen aan beide zijden. Heb je een TRY gemaakt, goed voor 5 punten, dan mag je de conversie nemen, deze kick tussen de palen levert dan nog eens 2 punten op. Je mag de bal naar achteren gooien en naar voren schieten. Kom je op de zijlijn of erbuiten dan volgt een LINEOUT, een ingooi en wordt er gesprongen in het veld om de bal te vangen. Een penalty krijg je bij gevaarlijk spel. Hierop volgt een SCRUM waarbij een formatie gemaakt wordt van 8 spelers tegen 8. De bal wordt ingerold in het midden en de sterkste formatie wint de bal als deze met de voeten naar achteren verplaatst wordt.

Tweede wedstrijd glansrijk gewonnen

Afgelopen weekend speelde Stichtsche uit in Leiden. Een grote bekende club die recent nog landskampioen waren in een andere categorie. De Stichtsche Wolven lieten zien dat het team een goede basis heeft. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat DIOK Leiden geen partij kon bieden. Hun verdediging liet gaten vallen en zo werden er vele Tries en tevens een paar mooie conversies gemaakt door Stichtsche. De verdediging van SRFC was zo sterk dat er geen enkele speler van Leiden doorheen kwam. Bij 0-45 werd de score beëindigd en vierde het team met een enorme Squeeze yell z’n tweede winst op rij! Nog twee wedstrijden en de voorronden zitten erop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie