Wederom een spannende wedstrijd, maar wederom geen punten voor NOVA.
Wederom een spannende wedstrijd, maar wederom geen punten voor NOVA. Renske van Kempen

NOVA-selectie in Hoevelaken

3 oktober 2021 om 17:51 Korfbal Deel je nieuws

BILTHOVEN Met een niet compleet eigen team, door de vele blessures, heeft Nova 2 helaas niet de punten kunnen pakken in Hoevelaken. Eindstand Telstar 14-4 Nova. Na een lange rust tussen de twee wedstrijden in was het tijd voor de wedstrijd van Nova 1.

Vol goede moed vertrok de selectie vanuit Bilthoven naar Hoevelaken. Na een goede wedstrijdbespreking afgelopen donderdag en goede trainingen hadden de staf en de selectie vertrouwen in de wedstrijd. Iedereen vond het tijd om eindelijk punten mee naar huis te nemen.

Het was een doelpuntrijk begin van de wedstrijd. Al snel stond het 4-3. Het ging gelijkmatig op tussen de twee ploegen. In beide vakken van Nova werden er goede acties gemaakt en kwamen veel spelers aan scoren toe. Verdedigend stond het goed en was er veel controle. Nova ging de rust in met een kleine achterstand, namelijk 8-7.

De teams begonnen met de tweede helft. Na een goal vanaf Nova’s kant waren de spelers uit Bilthoven niet scherp genoeg en kregen ze steeds gelijk weer een doelpunt tegen. Hierdoor kon Nova de voorsprong niet pakken en bleef het telkens op achterstand staan. Er waren genoeg mogelijkheden, maar het rendement lag te laag. Met nog 10 minuten te gaan was de stand 13-10 Het was dus een spannende wedstrijd, met helaas een mindere eindstand: 15-13.

Deze week gaat de selectie hard aan de bak in de hoop het rendement volgende week zaterdag op te krikken. De volgende tegenstander is Rust Roest.