bridgers aan tafel
bridgers aan tafel Gerard Loeber

Een nieuwe bridgeclub in De Bilt op woensdagmiddag

15 oktober 2021 om 13:57 Overig Deel je nieuws

Ook in de gemeente De Bilt slaat de vergrijzing toe. Steeds meer oudere bridgers zien er tegenop om ’s avonds, zeker in de donkere winterperiode, alleen over straat te gaan en thuis te komen in een donker huis. Zij willen daarom niet (meer) ’s avonds naar een bridgeclub.

Op dit moment zijn er in De Bilt zeven bridgeclubs, waarvan er zes aangesloten zijn bij de Nederlandse Bridgebond (NBB); hiervan spelen er zes op de avond en slechts één op de middag. Er zijn diverse officieuze middagclubs. Mogelijk is er behoefte aan een tweede NBB-middagclub.

Deze (nieuwe) club - onder de (voorlopige) naam Biltse Woensdagmiddagclub - start op woensdag 27 oktober, in eerste instantie als een zogenoemde ‘inloopclub’; iedereen, die een beetje kan bridgen is welkom en betaalt twee euro per keer. De club is ‘Bilts’ dus voor alle kernen. Aanmelden als paar is wel zo gemakkelijk, maar iemand alleen is ook welkom, we proberen dan een partner te vinden. Wanneer de club na verloop van tijd een voldoend aantal regelmatig terugkerende spelers heeft, is het de bedoeling deze een reguliere structuur te geven.

De locatie is het HF Wittecentrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt. Aanmelden uiterlijk 13.15u, zodat om 13.30 het spelen kan beginnen. Einde omstreeks 17.00 uur. Daarnaast worden vrijblijvend gratis lessen aangeboden: om 12.30u is voor de aangemelde spelers de mogelijkheid een korte les over een bepaald bied- of speelprobleem te volgen. Contactpersonen: Gerard Loeber m.b.t. organisatie (email gerard@loeber.nl) en Ciska Zuur m.b.t. de lessen (email ciska.zuur@gmail.com).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie