De 17-21 van Eline Geurtsen Fred van Ettikhoven

DOS Westbroek laat zich niet gek maken.

31 oktober 2021 om 12:10 Korfbal Deel je nieuws

Ook de redactie zit er wel eens naast. Want het bleek dat DOS Westbroek deze week nog niet de zaal in moest, maar toch eerst nog de terugwedstrijd tegen Wit Blauw uit Kampen op het veld moest spelen.

Een wedstrijd die in Westbroek op het randje werd gespeeld. Dus de Oranje/Blauwe konden er op reken dat ook dit weer een pittige pot zou kunnen worden.

Het team uit Kampen was gebrand om vandaag punten te pakken tegen de koploper en ze begonnen dan ook fanatiek aan de wedstrijd.

DOS had zeker in de begin fase erg veel last van de hoge druk die door Wit/Blauw gezet werd. Maar ze wisten zich toch naar een 5-8 voorsprong te schieten.

Maar helaas werd de wedstrijd toen wat ontsiert door het fanatieke,verbale en fysieke gedrag van Coach Pascal Echtezwaar van Wit/Blauw,  jegens tegenspelers , scheidsrechters, trainers en omstanders. De wedstrijdleiding moest alle zeilen bijzetten om de, verder uiterst spannende en sportieve wedstrijd, weer op de rails te krijgen.

Toch raakte DOS hierdoor wat van slag.  Blauw/Wit wist in mum van tijd de achterstand om te buigen naar een 9-8 voorsprong. En dat was DOS dit seizoen nog niet eerder overkomen. Maar gelukkig deed het team hun clubnaam “Door Oefening Sterk“ eer aan. Men herpakte zich vlak voor rust en ging toch nog met een voorsprong van 12-13 aan de thee.

Na de rust liet DOS zich niet langer manipuleren en liep uit naar een mooi 14-20 voorsprong.

Het begon donkerder te worden  en daarna ging ook voor Wit/Blauw het licht uit.

DOS liet zich niet gek maken en speelde de wedstrijd professioneel uit. Eindstand 21-25.