Stichtsche verdient de bal na een line out fout van Drenthe
Stichtsche verdient de bal na een line out fout van Drenthe SRFC

Stichtsche Rugby scoort in Drenthe

21 november 2021 om 15:45 Overig Deel je nieuws

De Cubs van de Stichtsche Rugby Football Club zijn in hun eerste competitiejaar in de eerste twee maanden al alle kanten opgeslingerd. Waren de eerste vier wedstrijden in de poule een groot succes met enkel winst en weinig tegenstand. De nieuwe poule tegen sterke teams uit midden, oost en noord Nederland laat onze Wolven zien dat ze nu meer tegenstand krijgen. Na de herfstvakantie was Utrecht net iets te sterk voor Stichtsche. Vorig weekend op het thuistoernooi was er geen houden aan tegen de sterke Friezen die uit Leeuwarden, Sneek en Heerenveen op zegetocht waren in De Bilt. Hoe zou het de rugbyers uit Bilthoven dit weekend vergaan in Dwingeloo?

Na een lange rit en vroeg opstaan waren de Stichtsche jongens om 11 uur klaar voor hun partij in Drenthe tegen een mixed team van Dwingeloo/Havelte. Dat ze er zin in hadden bleek al snel. Na nog geen 10 minuten waren er al 2 Tries gemaakt en een conversie waardoor de stand 0-12 was voor SRFC. De tegenstanders waren goed maar misten de snelheid in de verdediging en de aanval, waardoor het Stichtschse met regelmaat lukt om punten te scoren. Snelle passes, goede aanvallen en stevige tackels met balwinst zorgden ervoor dat het voor de rust met 22 punten voorstond op het Thuisteam. Daarna hervond de tegenstander zich en werd het de Wolven moeilijk gemaakt. De verdediging brak en de eerste punten voor de kids uit Drenthe werden gemaakt. Een tweede aanval werd ternauwernood voorkomen waarna de wedstrijd werd afgefloten. Met 29-5 is het vertrouwen weer volledig terug bij de Cubs van SRFC. Het seizoen brengt ze aankomend weekend bij de Rams in Apeldoorn.