Afbeelding
Arjen van den Dool

Schrijversduo presenteert nieuwe roman‘Met dit boek geef je twee vrienden cadeau’

7 februari 2024 om 20:41 Activiteiten

BILTHOVEN Actrice Margôt Ros (Toren C) en journalist Jeroen Kleijne hebben in november bij Nijgh & Van Ditmar hun derde boek uitgebracht: de vrolijke roman Agaath gaat viraal. Voor de promotie touren ze weer het hele land door. Op vrijdag 9 februari komen ze naar Bilthoven.

Tekst: Brigitte Buissink

“Het is en blijft heel leuk om met je partner te schrijven. En dan ook nog eens samen op pad te gaan voor de promotie”, zegt Margôt Ros. “Na het succes van ons boek ‘Zeg maar Agaath’ wilden we graag een opvolger maken. Dat is ‘Agaath gaat viraal’ geworden, ook weer een echte feelgoodroman.” Jeroen Kleijne: “Centraal staat de bijzondere vriendschap tussen de 79-jarige Agaath en de 19-jarige Karim, die opnieuw bijzondere dingen meemaken. Het is een verhaal over samen lol maken, over elkaar steunen en helpen, over verbinding. We denken dat mensen daar in deze tijd behoefte aan hebben.”

 

Eigenzinnige weduwe

In ‘Agaath gaat viraal’ heeft de sympathieke en eigenzinnige weduwe Agaath eindelijk een spoor gevonden van haar zoon David, die ze moest afstaan voor adoptie toen hij nog een baby was. Zonder haar beste vriend Karim had ze David nooit gevonden. Het is Agaaths grootste wens om herenigd te worden met haar zoon, maar er zijn onvoorziene complicaties. Karim biedt haar zijn hulp aan. Er is echter wel een voorwaarde: Agaath moet hem op haar beurt helpen met een muzikaal project. En dat project zet het leven van Agaath en Karim volledig op zijn kop.

Schrijversduo

Margôt Ros en Jeroen Kleijne vormen sinds enkele jaren een schrijversduo. In 2020 schreven ze samen het boek ‘Hersenschorsing’, over de ingrijpende gevolgen van Ros’ hersenschudding. Ros: “Het schrijven was in eerste instantie een goede manier om mijn periode van ziekte te verwerken én anderen te helpen. Heel leuk dat we nu samen ook deze vrolijke romans hebben geschreven.” Kleijne: “Eigenlijk geef je iemand met ‘Agaath gaat viraal’ twee vrienden cadeau. We zouden het heel gezellig vinden als je vrijdag 9 februari even langskomt.”

Agaath gaat viraal (Nijgh & van Ditmar) is sinds november 2023 verkrijgbaar bij de boekhandel.

Vrijdag 9 februari: Bilthovense Boekhandel

Op vrijdag 9 februari (11.00-12.00 uur) zijn Margôt Ros en Jeroen Kleijne te gast bij De Bilthovense Boekhandel, Vinkenlaan 2, Bilthoven. In het gezellige theatertje van de boekhandel vertellen zij over de Agaath-serie en is er gelegenheid om vragen te stellen. Bezoekers kunnen hun boek na afloop door de auteurs laten signeren. Toegang is gratis. Graag wel even aanmelden via: ike@bilthovenseboekhandel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie