Gisela Timmermans met haar boek 'Een frisse kijk op opvliegers'
Gisela Timmermans met haar boek 'Een frisse kijk op opvliegers' Aangeleverd

Een frisse kijk op opvliegers door overgangsexpert Timmermans

1 april 2024 om 13:03 Activiteiten

ZEIST/BILTHOVEN Kruidenkundige en overgangsexpert Gisela Timmermans uit Zeist schreef een boek: Een frisse kijk op opvliegers. Ze combineert westerse en oosterse invalshoeken tot een nieuwe visie op opvliegers en de bijzondere rol van de alvleesklier. 

Timmermans (55) is getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze werkte in de farmaceutische industrie tot het gezin naar Spanje verhuisde. In de tien jaar in dat land organiseerde ze businessreizen. ,,Terug in Nederland lag ik helemaal in de kreukels. Vier jaar lang ik heb therapieën gevolgd; ik zou een burn-out hebben. Achteraf bleek dat mijn klachten van de overgang kwamen en helemaal niet van externe stress.’’

Voordat duidelijk was wat haar gewrichtspijn, slapeloosheid en slechte humeur veroorzaakte, zag de auteur een fysiotherapeut, een acupuncturist, een psycholoog en deed ze euritmie en kunstzinnige therapie. ,,Ik was 43 en het leek net de pubertijd. Ik deed net zo tegen mijn man als vroeger tegen m’n vader en toen viel het kwartje. Ik heb heel veel gelezen over hormonen en mijn dieet drastisch aangepast. Ik ben me gaan omscholen, heb de vierjarige opleiding tot kruidengeneeskundige afgerond en ik ben kruidendruppels gaan ontwikkelen tegen overgangsklachten.’’

Met haar druppels stond de Zeisterse op beurzen zoals de Libelle Zomerweek. Ze begon een webshop: overgangssupplementen.nl. Daar zijn de druppels te koop. Daarnaast startte Gisela de website: yuforyou.com. Daar verzamelde Gisela heel veel informatie over de overgang, het belang van een gezonde leefstijl, recepten en meer.

Haar ervaring heeft ze nu gebundeld in het boek: Een frisse kijk op opvliegers. Dat schreef ze samen met co-auteur Isabel Timmers. Het is uitgegeven bij VrouwEnWijsheid. Het boek is voor €12,50 te koop bij de boekhandel.

PRESENTATIE Gisela Timmermans geeft op vrijdag 12 april van 17.00 tot 18.00 uur een presentatie over haar boek bij de Bilthovense Boekhandel aan de Vinkenlaan in Bilthoven. De schrijfster richt zich op vrouwen van veertig jaar en ouder. Ze legt uit wat de overgang is, hoe je het kunt herkennen en wat je zelf kunt doen om minder overgangsklachten te hebben. Het is een informatieve en interactieve bijeenkomst met praktische tips.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie