Afbeelding
Foto: Michiel Zwart

Loop langs de forten met de Waterlinie Wandeltocht

Activiteiten

In 2019 vond de allereerste Waterlinie Wandeltocht plaats in Utrecht. Inmiddels zijn er 3 verschillende edities. Voor volgend jaar staat ook Waterlinie Wandeltocht Vestingdriehoek op de planning. Maar eerst komt de Waterlinie Wandeltocht terug naar Utrecht. En wel op 9 oktober!

Groenekan / Utrecht - Wandelaars ervaren een uniek wandelevenement waarbij natuur, cultuur, historie en veel gezelligheid centraal staan. Vanaf Stadion Galgenwaard starten vijf verschillende routes die langs de rand van de stad en door de groene omgeving van Utrecht voeren. De Waterlinie Wandeltocht voert de deelnemers door UNESCO werelderfgoed!

Sommige forten zijn normaal gesproken gesloten voor publiek. Voor de Waterlinie Wandeltocht worden de deuren geopend. Ook de pas nog door de Verfdokter beschilderde groepsschuilplaats bij Fort de Gagel ligt op de route. De langere wandelingen van 24 en 38 kilometer komen onder meer langs Fort Voordorp en Fort Ruigenhoek in Groenekan.

Keuze uit vijf verschillende routes
Er zijn vijf verschillende routes van 10, 14, 20, 24 en 38 kilometer waarbij elk fort zijn eigen verhaal vertelt en voor entertainment zorgt. In vorige edities zagen we bijvoorbeeld al vliegers, dansers, zangers, musici en andere artiesten. Voor de fijnproevers is er onderweg meer dan genoeg te beleven. Geniet op de terrassen bij de forten van het uitzicht onder het genot van een hapje en een drankje. Lokale ondernemers bieden streekproducten aan. Natuurlijk krijgen alle deelnemers na afloop een mooi aandenken mee naar huis. “Het is erg leuk, goed georganiseerd. Met veel aandacht! En natuurlijk: de omgeving is prachtig en verrassend,” laat een deelnemer uit de vorige editie weten.

Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds omarmt daarom de Waterlinie Wandeltochten. Beide organisaties slaan de handen ineen om mensen op een leuke en makkelijke manier op de been te krijgen enerzijds en hopelijk hiermee ook meer diabetesonderzoek mogelijk te maken. Deelnemers kunnen een vrijwillige donatie doen aan het Diabetes Fonds. Ook kunnen ze hun inzet tijdens de wandeltocht laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen.

Ode aan de Hollandse Waterlinie
Dit jaar brengt Nederland een Ode aan het landschap met verhalen, activiteiten en belevenissen. Een van die bijzondere landschappen is die van de Hollandse Waterlinies. Met de Waterlinie Wandeltochten viert de Waterlinie Wandeltocht dit themajaar groots mee en brengt een ode aan het prachtige, gevarieerde landschap van de Hollandse Waterlinies. https://odeaandehollandsewaterlinies.nl/

Meer informatie en inschrijven

www.waterliniewandeltocht.nl

info@waterliniewandeltocht.nl   

advertentie