Afbeelding
Ingestuurd

Succesvolle buitenspeeldag op ‘t Pleintje

10 september 2021 om 10:13 Activiteiten

De Bilt - Op ’t Pleintje in de Bloemenbuurt (Lelie/Jasmijn/Rozen/Dahliastraat) in De Bilt heeft de buurt op woensdag 8 september een Buitenspeeldag georganiseerd. Normaliter wordt dit op de Nationale Buitenspeeldag van Jantje Beton in juni gevierd. Door de geldende maatregelen rondom corona kon de Buitenspeeldag zoals die afgelopen 20 jaar op ’t Pleintje werd georganiseerd afgelopen juni nog niet door gaan. Daarom hebben de buurtbewoners besloten om 8 september te plannen in de hoop dat het volgens de maatregelen wel door mocht gaan, wat ook zo was! “En wat hadden we een ontzettende mazzel met het heerlijke weer!” vertelt Judith Voskamp namens de organisatie.

“Het was een enorm succes met 140 kinderen uit de buurt die kwamen spelen. De kinderen kregen een spelkaart en konden langs alle spelletjes zoals schminken, bubbelvoetbal, blote voetenpad, verfmachine, Twister XL, Joe’s webb (groot klimbos), ouderwets koekhappen en natuurlijk was er een springkussen en limonade.”

Dankzij vele vrijwilligers rondom de speeltuin en sponsoring door Zwemschool MnW, Capital Value, Albert Heijn De Bilt en Peter Verkerk Timmerwerken werd het dit jaar weer een succesvolle dag voor de kinderen. “Volgend jaar hopen we in juni weer de Jantje Beton Buitenspeeldag te organiseren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie