een trots bestuur van Stichting Riksja De Bilt met de cheque van Lions De Bilt/Bilthoven
een trots bestuur van Stichting Riksja De Bilt met de cheque van Lions De Bilt/Bilthoven Merijn Harms, Lions De Bilt/Bilthoven

Een nieuwe riksja in De Bilt

27 oktober 2021 om 16:49 Activiteiten Deel je nieuws

Het is een mooi initiatief in onze gemeente: rijden met de riksja. Het is lang niet bij iedereen bekend maar je kunt in De Bilt gratis een rit maken in een riksja. Het is bedoeld voor mensen die niet mobiel meer zijn maar wel graag nog een keer ‘de wind door hun haren willen voelen’. Hoe lang, waarnaartoe? De klant mag het zeggen. De vrijwillige riksjabestuurder fietst lekker rustig een eindje weg en knoopt gezellig een praatje aan. Langs het vroegere ouderlijk huis, langs de oude werkplek, zo maar een ritje door de natuur, onderweg een kopje koffie? Kan allemaal.

Vanaf begin dit jaar heeft Stichting Riksja De Bilt zich ingespannen om fondsen te werven voor een nieuwe riksja. En nu is het gelukt: de nieuwe riksja is aangeschaft. Eén van de geldgevers is Lions De Bilt/Bilthoven.

Het riksja-idee is in 2012 in Denemarken ontstaan (zie https://cyclingwithoutage.org) en heeft inmiddels wereldwijd talloze initiatieven opgeleverd. In Nederland zijn er 19 steden – waaronder dus De Bilt – waar één of meer riksja’s rijden met hetzelfde uitgangspunt. En er komen nog steeds nieuwe initiatieven bij. In Nederland zijn deze initiatieven verenigd onder de naam ‘Fietsen Alle Jaren’ (https://fietsenallejaren.nl).

Bent u voor u zelf of voor een ander op de een of andere manier geïnteresseerd? Neem dan contact op via info@riksjadebilt.nl of kijk op https://riksjadebilt.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie