Afbeelding
MEREL V DOOREN

Biltse clubs halen €20391 op met Grote Clubactie

Activiteiten

De afgelopen maanden gingen de leden van elf clubs in De Bilt op pad om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. En met succes, zij haalden in totaal € 20391 op. Landelijk deden 5.267 verenigingen mee met de Grote Clubactie. Samen haalden zij ruim 10,7 miljoen euro - 1,2 miljoen meer dan vorig jaar - op door bijna 3,6 miljoen loten te verkopen. D

Korfbalvereniging Nova haalde met een bedrag van €4929 het meest binnen van alle Biltse verenigingen. Ook andere clubs zorgden voor een mooi zakcentje: BZC Brandenburg (€2940), Scouting Laurentius Groep te Bilthoven (€2403), Rover Crofts Groep (€2181), SV Irene afdeling volleybal (€1542), Tennis Klub Helios Centrum (€15), FC De Bilt (€2577), Centrals (€1860), Chr. Korfbalvereniging door Oefening Sterk (€1242), Volleybalvereniging Salvo 67 (€402) en Algemeen Zangkoor Maartensdijk (€300). Hiervan gaat 80% naar de club.

Volgens Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie is de online verkoop veel leuker en slimmer geworden. Veel leden gaan nog gewoon langs de deur, en dat blijft een belangrijke manier van werven, stelt Molkenboer. “Maar veel tieners sturen liever een WhatsAppbericht naar familie en vrienden of posten hun verkooplink op social media.” Ook voor de clubs heeft de digitalisering een enorm voordeel. “In voorgaande edities kostte het invoeren en verwerken van loten veel tijd. Het gaat nu allemaal automatisch, waardoor het veel gemakkelijker is om mee te doen.”

Met de opbrengsten van de Grote Clubactie krijgen verenigingen een boost. Ze kunnen bijvoorbeeld nieuwe trainingsmaterialen kopen, een jeugdkamp organiseren of het clubhuis opknappen. Iedere club heeft zo zijn eigen doel.  

advertentie