Afbeelding
Vrijmetselaarsloge De Ster in het Oosten

Kennismakingsbijeenkomst vrijmetselaren

10 januari 2022 om 10:53 Activiteiten

BILTHOVEN Vrijmetselaarsloge De Ster in het Oosten organiseert een bijeenkomst voor belangstellenden. Ondanks de omstandigheden rondom covid willen zij u graag ontmoeten, met inachtneming van de regels. De eerstvolgende kennismakingsmiddag wordt gehouden op: zondagmiddag 20 februari 2022 om 13.00 uur in Bilthoven.

Vrijmetselarij

Vrijmetselarij is een eeuwenoud genootschap van mensen die werken aan zichzelf en de wereld met behulp van symbolen en ritualen. Dat klinkt mysterieus en geheimzinnig en daarom is het goed om elkaar te ontmoeten. Alle vragen mogen gesteld worden! De vrijmetselarij bestaat al honderden jaren en heeft zeer veel mensen inspiratie gegeven. Bekende vrijmetselaren waren bijvoorbeeld Salvador Allende, George Washington, prins Frederik der Nederlanden, Winston Churchill… Er zijn natuurlijk veel meer ónbekende vrijmetselaren. Wat we gemeenschappelijk hebben is het werken aan onszelf en juist daardoor óók aan de samenleving: een bewuster mens willen worden dat zichzelf en zijn uitgangspunten goed kent. Je wilt weten waar je staat. De vrijmetselaren noemen dat ‘Ken U zelve’. Met behulp van rituelen werkt iedere vrijmetselaar aan zijn eigen groei en bewustwording.

Leren van elkaar.

Om te groeien hebben we ook elkaar nodig. Vrijmetselaren spiegelen en vergelijken elkaars meningen wekelijks tijdens lezingen (comparities). Zo zoeken zij gezamenlijk en individueel naar de waarden die passen bij hun levensreis. Tolerantie, broederschap en een innerlijke drang om onszelf te ontwikkelen zijn hier de trefwoorden. Ook heffen ze graag samen het glas: het is altijd erg gezellig!

Een geheim genootschap?

Vrijmetselaren zijn gewone mensen met hele verschillende achtergronden die vol in het leven staan, breed geïnteresseerd zijn en in de loge een plaats vinden waar ze hun opvattingen en inzichten kunnen delen met andersdenkenden. Een beetje geheimzinnig is het natuurlijk wel. Daarom is het ook goed dat de groep zichzelf laten zien. U bent van harte uitgenodigd.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de logevoorlichter en meld u aan voor de middag via het aanmeldformulier op de site www.desterinhetoosten.nl of met een mailtje naar voorlichter@desterinhetoosten.nl. Vanwege de maatregelen rond corona is het aantal plaatsen beperkt, dus wees er tijdig bij!

Mocht 20 februari niet goed uitkomen dan kunt u altijd een individueel gesprek aanvragen bij de voorlichter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie