Bordje Alzheimer Cafe open
Bordje Alzheimer Cafe open Alzheimer Nederland

Alzheimer Cafe De Bilt mag weer open

Activiteiten Deel je nieuws

Dementie en zinvolle dagbesteding.

Het Alzheimer Café De Bilt gaat na een korte onderbreking i.v.m. de lockdown weer als vanouds van start. In het najaar 2021 hebben onze trouwe bezoekers ons weer weten te vinden in het Grand Café van  METS Center op de Rembrandtlaan 1C in Bilthoven, waar we nu onze avonden organiseren. Hun positieve reacties op de avonden zorgen ervoor dat we extra blij zijn weer te kunnen starten. Op 8 februari a.s.  hebben we als onderwerp “Dementie en zinvolle dagbesteding”. Hiervoor hebben we uitgenodigd Niek Visscher, directeur van o.a. “Onvergetelijk leven” in Hollandse Rading, aanbieder van zinvolle en persoonlijke dagbesteding voor senioren met ( beginnende) dementie en andere geheugenproblemen. Niek gaat u uitgebreid informatie geven over het belang van zinvol de dag doorbrengen,  wat dat kan betekenen voor u en uw naaste en wat er nog meer bij komt kijken. Het geeft u een goed inkijkje in het reilen en zeilen ven een dagbesteding.

Graag ontmoeten we u op 8 februari a.s. in het Grand Café van METS Center, Rembrandtlaan 1c te Bilthoven. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30. U kunt voor de deur parkeren.

Laagdrempelig    Een Alzheimer Café is de benaming van een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met ( beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd. Er is ruimte voor informeel contact met elkaar op gepaste afstand. De toegang is altijd gratis, u wordt voorlopig nog wel verzocht u van te voren aan te melden. De organisatie is in handen van Alzheimer Nederland, afd. Zeist e.o., een casemanager dementie en Silverein. Het Alzheimer Café wordt elke tweede dinsdagavond van de maand georganiseerd, behalve in juli en augustus.

Coronamaatregelen worden allen in acht genomen. Het Alzheimer Café volgt de richtlijnen van de Overheid/ RIVM en vraagt u de instructies van de gastvrouwen te volgen. Zij  zorgen voor een veilige omgeving, coronatoegangsbewijs (de QR-code) is niet nodig. Daarnaast geldt uiteraard: blijf thuis bij klachten.

Aanmelden: Wilt u meer informatie of u aanmelden voor het Alzheimer Café, dan kunt u een e-mail sturen naar Alida Melkert, a.melkert-oosting@alzheimervrijwilligers.nl of u kunt bellen naar 030-6562977. Ook kunt u een kijkje nemen op de website: www.alzheimer-nederland.nl/regios/zeist-en-omstreken/alzheimer-cafe-debilt.

advertentie