Het project Wij(k)Geluk trok veel mensen.
Het project Wij(k)Geluk trok veel mensen. Samen voor De Bilt

Wij(k)Geluk in De Bilt

10 maart 2022 om 09:31 Activiteiten

DE BILT/BILTHOVEN/WESTBROEK Met een heerlijk zonnetje ontmoetten buren elkaar op het grasveld bij de Noorderkroon. Dat was tijdens één van de Wij(k)Geluk buurtfeestjes die Samen voor De Bilt organiseert op zes plekken in gemeente De Bilt.


Door de pandemie was er weinig contact met buurtgenoten. Er is – meer dan ooit- behoefte aan positieve ontmoetingen. “Met Wij(k)Geluk nodigen we buurtgenoten van harte uit om elkaar weer te ontmoeten. Zo hopen we een nieuwe start te geven aan meer mooie momenten in de wijken”, aldus Heleen André de la Porte, medeorganisator van het project.

SAMEN Samen voor De Bilt is initiatiefnemer van Wij(k)Geluk. Deze stichting organiseert lokale ontmoetingen om de Biltse samenleving te versterken. Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt vertelt: “Wij organiseren een basis met muziek, iets lekkers te eten en een sportieve activiteit door de buurtsportcoach. We vragen bedrijven, lokale organisatie en wijkbewoners nadrukkelijk om aan te sluiten, bijvoorbeeld met een extra activiteit, het bieden van helpende handen of het verspreiden van een uitnodiging via flyers en buurtapps. Het is belangrijk elkaar te leren kennen in de buurt, zowel buurtbewoners, bedrijven als maatschappelijke organisaties. Het neemt een drempel weg om elkaar op te zoeken. Ontmoetingen als dit versterken de sociale samenhang en verbeteren de leefbaarheid in de buurt. En natuurlijk, samen wordt een feestje een stuk leuker!”

NOORDERKROON De zon bij de Noorderkroon maakte de ontmoeting compleet. Met pannenkoeken, muziek en sport was het gezellig druk. Meer dan 100 mensen kwamen naar het veld. Buurtgenoten konden een kijkje nemen in de onlangs geopende moskee. Lisette en Samira van KunstenHuis Idea lazen buurtkinderen voor, zowel in het Nederlands als in het Arabisch. Mede dankzij KunstenHuis Idea, Moskee Arrahman, WVT, MENS De Bilt, Jumbo, Gemeente De Bilt en Reinaerde werd het een prachtig buurtfeestje.

WESTBROEK Het dorpshuis van Westbroek had op de eer om als eerste Wij(k)Geluk te organiseren op vrijdag 18 februari. Onder het genot van een bordje saté en muziek van de Vriendengroep was het een drukte van belang. Kinderen konden samen sporten in de gymzaal. Er bleek een grote behoefte aan samenkomen, zo`n 50 Westbroekers kwamen naar het dorpshuis.

NOORD OOST DE BILT Ook hier was het een succes. Ca. 120 mensen kwamen naar het centrale grasveld om buurtgenoten te spreken onder het genot van een pannenkoek, gezellige muziek en een sportieve activiteit met de buurtsportcoach. Wijkvereniging Noord Oost De Bilt hielp mee met de organisatie en MSD doneerde de pannenkoeken. Stichting Riksja De Bilt haalde mensen op die slecht ter been zijn, zodat ook zij mee konden genieten.


OP DE PLANNING Wij(k)Geluk staat de komende tijd op verschillende locaties. Kometenlaan is op zaterdag 12 maart aan de beurt. Hollandsche Rading staat centraal op vrijdag 25 maart. Verder staat er een ontmoeting aan de Burgemeester Heemstrakwartier op zaterdag 26 maart gepland.


Wilt u ook een activiteit organiseren in uw eigen buurt, als bedrijf bijdragen aan een activiteit of wilt u meer informatie over het werk van Samen voor De Bilt? Neem dan contact op met Judith Boezewinkel via: judith@samenvoordebilt.nl of 06 - 11 56 49 57.

Leer elkaar beter kennen op het grasveld.
Het project Wij(k)Geluk trok veel mensen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie