Kinderen van de Julianaschool uit Bilthoven overhandigen een mooi geldbedrag aan Michiel Haighton en Jan-Joost Galesloot van Stichting Gaandeweg.
Kinderen van de Julianaschool uit Bilthoven overhandigen een mooi geldbedrag aan Michiel Haighton en Jan-Joost Galesloot van Stichting Gaandeweg. Julianaschool Bilthoven

Kinderen Julianaschool zamelen groot bedrag in voor Stichting Gaandeweg

Activiteiten

Groepen 8 verkochten ‘vet’ kinderboek voor het goede doel

De groepen 8 van de Julianaschool in Bilthoven hebben bijna 5.000 euro ingezameld voor Stichting Gaandeweg. Deze stichting organiseert korte vakanties voor gezinnen waarvan een kindje kanker heeft. Tijdens de opening van een nieuw vakantiehuis in Doorn overhandigden kinderen van de Julianschool een cheque aan Stichting Gaandeweg.

De kinderen van de Julianaschool hebben afgelopen weken zoveel mogelijk exemplaren van het kinderboek Vet Veel Vette Ver-Van-Je-Bed-Verhalen proberen te verkopen. Dit bijzondere kinderboek is speciaal voor Stichting Gaandeweg gemaakt door tal bekende schrijvers, BN’ers en illustratoren.

In het 160 pagina’s dikke kinderboek (www.vetveelvetteverhalen.nl) staan korte verhalen en tekeningen van onder meer Thomas Acda, Arnon Grunberg, Guus Kuijer, Carry Slee, Marjan Hoffman en nog tal van andere bekende schrijvers en illustratoren.

TikTok Challenge

De kinderen organiseerden ook een TiKTok-Challenge. Verschillende groepjes kinderen maakten korte filmpjes met als doel zoveel mogelijk naamsbekendheid te creëren voor de stichting op dit social mediaplatform voor jongeren. Het leverde hele originele en creatieve filmpjes op die veel likes en views trokken. Ook hebben kinderen uit groep voorgelezen uit het kinderboek aan de lagere klassen.

Stichting Gaandeweg

Stichting Gaandeweg (www.gaandeweg.nl) biedt gezinnen waarvan één van de kinderen de diagnose kanker heeft, gratis een korte vakantie aan. Voor dit doel beschikt de stichting over eigen vakantiehuizen door heel Nederland. Voor de locatie van het nieuwe vakantiehuis is Doorn gekozen omdat het dichtbij het Prinses Máxima Centrum in Utrecht ligt. Alle kinderen in Nederland die de diagnose kanker hebben, worden sinds 2018 in dit ziekenhuis behandeld worden.

advertentie
advertentie