Afbeelding
Archief

We “mogen weer”

Column

Column Edwin Plug

Wat was ik blij toen het kabinet afgelopen vrijdag versoepelingen in de coronamaatregelen bekend maakte! Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor alle ondernemers die gedwongen hun winkels dicht moesten houden en nu weer open kunnen. Daarnaast ben ik ook erg blij voor alle verenigingen die hun activiteiten weer kunnen opstarten. Natuurlijk is het wel enorm balen dat nog niet alle sectoren open mogen. Laten we hopen dat ook de horeca, theaters, etc. snel weer gasten mogen gaan ontvangen!

Persoonlijk heb ik tijdens deze lockdown vooral het sociale gevoel en het sociaal bezig zijn gemist. Wekelijks muziek maken bij mijn muziekvereniging, activiteiten als Moving Maartensdijk en Aan de Keukentafel. Dat lag allemaal stil. Niet alleen ‘de uitvoering’ heb ik gemist maar ik miste ook alle voorbereidingen van deze activiteiten. Het met elkaar overleggen van “hoe gaan we het aanpakken?” en “wat gaan we wanneer doen”. Vaak kosten die voorbereidingen meer tijd dan dat de hele activiteit zelf, maar ze horen er bij. Groot voordeel: ik vind ook de voorbereidingen ontzettend leuk om te doen! Tijdens de voorbereidingen van een activiteit hebben we het namelijk meestal niet alleen over de planning en activiteit zelf, maar er wordt ook altijd wel even over andere onderwerpen gesproken. Dat te moeten missen vond ik echt jammer. Maar gelukkig, we “mogen” weer, zolang alle regels natuurlijk worden nageleefd.

Komende week starten de repetities van de muziekvereniging, aanstaande zaterdag gaan er bollen gepland worden in “de groene long” (zie aankondiging elders in deze krant) en hopelijk zullen er snel meer activiteiten volgen. Heerlijk, ik heb er echt weer zin in!

Ik hoop van harte, dat ondanks de Corona-pandemie, mensen nog steeds zin en plezier blijven houden in het doen van vrijwilligerswerk. Juist nu we weer “wat gaan kunnen gaan doen” is het namelijk extra belangrijk dat activiteiten die op vrijwilligers draaien weer full power vooruit kunnen. Denk aan de trainers van jeugdteams, vrijwilligers voor de padvindersgroepen, mensen die helpen bij de Zonnebloem, etc. Zonder de fantastische inzet van alle vrijwilligers zouden veel organisaties immers niet kunnen draaien. Onze gemeenschap zou dan snel heel saai en onleefbaar worden. Met het stil liggen van alle activiteiten de afgelopen weken hebben we gezien hoe saai het dan kan zijn.
We mogen weer en laten we daar vooral van genieten! En… draag als het kan ook uw steentje bij.

advertentie