Afbeelding
Britta Ruijters

Zwaai zwaai

Column

Column Marit Nikerk

Nog 95 dagen! Dan kunnen we genieten van La Vuelta. Sterker nog, u hoeft niet af te reizen naar Spanje om een glimp op te vangen van de renners. De wielertour doet namelijk een bliksembezoek aan De Bilt voordat de renners eindigen bij het Utrecht Science Park. Gaat u langs de weg staan zwaaien? 

Twee jaar heeft het moeten duren, maar gelukkig: van afstel komt geen uitstel. En dat geldt gelukkig voor meer (maar helaas niet allemaal) mooie evenementen die nu weer binnenkort in onze gemeente te zien zijn. Zo leest u elders in de krant hoe horecaondernemers de handen bijeen slaan om een culinaire fietstocht te organiseren op Hemelvaart. Op de fiets stappen en lekker happen, zeg maar. Vorig jaar had diezelfde organisatie het creatieve plan om een wandeltocht langs de horecagelegenheden te houden, maar helaas. Waar in andere steden wel soortgelijke wandelingen plaatsvonden, mocht het in onze gemeente niet omdat het onder een evenement valt (en ja, dat kon in die tijd niet). Maar gelukkig komt de organisatie dit jaar terug met een prachtige fietstocht naar Bunnik voor het goede doel.

Het is een feest dat zulke activiteiten weer doorgaan. Toch is het nog steeds wel aanpoten voor de organisaties. Zo leest u hiernaast dat het organisatieteam van Gluren bij de Buren even in twee maanden het evenement op poten moest zetten in plaats van een jaar. Vergunningen, locaties en artiesten regelen is best wat werk, maar het harde werken wordt ongetwijfeld beloond. Tenminste... er is nog één belangrijke factor in het spel en dat is natuurlijk u - het publiek! Want hoe meer publiek, hoe meer vreugd. Zelf hou ik ontzettend van theater, zowel in de zaal als op het podium of achter de schermen. En ik kan u zeggen, het geeft zo’n kick om je voorstelling voor een publiek te spelen. Want hoe leuk repeteren ook is: de magie begint pas echt als er mensen zijn die klappen, lachen of een traantje laten bij de voorstelling.

Dat die magie spannend kan zijn, gaat een ander kleinschalig evenement bewijzen: Maestro Bilthoven! In Bilthoven Centrum gaan een aantal inwoners in de voetsporen treden van een dirigent en ontdekken hoe het is om voor een live orkest te spelen. Spannend, want het Brandweerorkest Bilthoven kan zo de sterren van de hemel spelen, maar als de dirigent in spe een maat mist kan het nummer opeens héél anders klinken. Heel leuk, mijn collega Pauline gaat ook een poging wagen en voor het eerst met een baton staan zwaaien voor het orkest. Volgende week leest u haar ervaringen in deze krant en aankomende zondagmiddag om 14.00 uur kunt u haar live bewonderen. Dat klinkt als muziek in mijn oren!

advertentie