Afbeelding
Aangeleverd

Een schommel voor Duco en zijn vrienden?

Column

Column

Een paar weken geleden ontmoette ik Diana de Rouwe. Zij is oprichtster van Stichting “Duco, samen naar school”. De Samen-naar-School klas van Stichting Duco is voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke en/of lichamelijke beperking in de leeftijd van 4-12 jaar. De klas is gevestigd in een lokaal van Wereldkidz Kievit en werkt nauw met de Kievit samen. De zoon van Diana, Duco (waar de stichting naar is vernoemd), zit ook op de school die zijn moeder (mede) speciaal voor hem heeft opgericht.Ik heb genoten van de energie die Diana uitstraalde! Zij wil qua scholing het beste uit de kinderen van haar stichting halen en wil er aan bijdragen dat alle kinderen samen kunnen spelen en ontwikkelen. Echt iemand met een duidelijke visie en helder doel. Fantastisch! Stichting Duco had direct een warm plekje in mijn hart.

Diana vertelde mij, dat ze de samenwerking met Wereldkidz Kievit prachtig vindt en dat de locatie in Maartensdijk ook fantastisch is. Ze miste hooguit een veilige speelplek op het schoolplein. Iets à la een mandschommel die voor gehandicapte kinderen ideaal en veilig is.

Toevallig kwam op het moment dat we het hier over hadden een andere moeder met een verstandelijk- en lichamelijk beperkte dochter aanfietsen. Met elkaar raakten we verder in gesprek. Ook zij beaamde dat het heel fijn zou zijn als er op het schoolplein bij de Kievit voor kinderen met een beperking een mandschommel zou komen. Direct werd mijn ondernemerszin aangesproken en had ik zoiets van “dat moet met elkaar toch te regelen zijn!”.

Ik heb mij vervolgens enigszins ingelezen en ben tot de ontdekking gekomen dat een goede, gecertificeerde mandschommel incl. plaatsen en realisatie van een veilige ondergrond circa € 6000,- kost. Zo’n bedrag is voor de pas gestarte Stichting Duco zelf niet op te brengen. Als we het met alle 20.000 lezers van de Biltsche Courant zouden doen, dan komt dit echter slechts uit op € 0,30 per lezer. Dat moet toch te doen zijn?!

Voordat ik een apart rekeningnummer voor deze actie ga opzetten, bij deze eerst de vraag: “Wie wil mij helpen om de mandschommel voor Stichting Duco mogelijk te maken?”. Ze verdienen het! Alle ideeën hoe we dit met elkaar kunnen realiseren zijn welkom op: plugedwin@gmail.com. Hopelijk zijn er meer mensen die Stichting Duco een warm hart onder de riem willen steken en willen helpen! Meer informatie over Stichting Duco is te vinden op www.stichtingduco.nl. Ik houd u op de hoogte!

advertentie
advertentie