Afbeelding

ALS IK DE BAAS WAS…..

26 april 2023 om 07:51 Column

Column

Als ik de baas zou zijn van Bilthoven….

Dan werd de Julianalaan eenrichtingsverkeer. Via de rotonde bij Doek het dorp in en langs de Julianaschool er weer uit. Klaar! Vrachtverkeer mag er niet meer in. Laden en Lossen kan op de Julianalaan in het stuk tussen het station en TOP. Bij Top wordt de Julianalaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Keren kan op het Emmaplein en naast de oude boekwinkel. Ik ben de route aan het testen en het gaat echt prima. Hetzelfde geldt voor de Jan Steenlaan. Levensgevaarlijk is het daar. Je kind zal er maar elke dag moeten fietsen….. Ook daar rijd ik mijn alternatieve route en het werkt!

Over de nieuwbouw aan de Spoorzone schreef ik al eerder en ik kreeg positieve reacties op mijn ideeën. Leuk! (Gemeentehuis en hoogbouw op de Driehoek mèt parkeerplaatsen eronder!)

In de voormalige boekwinkel aan de Julianalaan 1 (sweet memories) is nu het informatiecentrum van de gemeente gevestigd en daar mag u meepraten. U bent van harte uitgenodigd om af en toe binnen te lopen en deel te nemen aan activiteiten die georganiseerd worden rondom het project Spoorzone Bilthoven.

Dit is het traject:

In de eerste ronde mogen we onze wensen, zorgen en ideeën delen. En daar wordt een verslag van gemaakt.

Vervolgens komen er ontwerpen en kostenberekeningen en dat moet dan twee varianten opleveren. Welke wordt het? A of B?

Tot slot wordt de voorkeursvariant uitgewerkt en uitgevoerd.

Zou het echt zo gaan?

Ik vind de frisse wind die nu waait onder andere o.l.v. Annemarie ’t Hart, de wethouder van Groen Links, ongelooflijk positief en ook spannend. Zij en de andere leden van het college durven zich, door te kiezen voor dit participatietraject, kwetsbaar op te stellen. Ik ben echt heel erg benieuwd naar het resultaat.

Het is maar goed dat ik de baas niet ben want ik zou heus wel luisteren en het ondertussen zou ik het doen zoals ik het bedacht had…..

Ike Bekking

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie