Afbeelding

Hoe Dan?

17 mei 2023 om 07:16 Column

Column

Vorige week vierden we de Week van de Stenen Winkel.

Werd ik er blij van? JA! Want velen deden mee en werkten mee aan de campagne. Was u op de hoogte? Misschien niet en dat snap ik wel. Wij, van de Stenen Winkels, weten hoe moeilijk het is om publiciteit en naamsbekendheid te krijgen. We zijn natuurlijk allemaal ‘kleintjes’ met weinig budget. En ook samen, als winkeliersvereniging, hebben we niet veel geld voor grote acties en reclame. Het kan dus zijn dat u het gemist heeft.

Graag hadden we Driehoeks-borden langs de kant van de weg geplaatst maar die zijn helaas te duur. Als het om kunst en cultuur gaat dan is er een lager tarief (terwijl die sector nog wel eens subsidie ontvangt). Maar voor commerciële doeleinden betalen we de hoofdprijs. Nu is er hoop want ik heb in de wandelgangen gehoord dat de gemeente zich hard wil maken voor een lager tarief op het moment dat er iets collectiefs georganiseerd wordt.

Dat geeft hoop voor volgend jaar.

Mede door het participatietraject dat de gemeente begonnen is, hebben we veel meer contact met de mensen uit het gemeentehuis en ervaar ík althans een grote betrokkenheid. Ook de mensen ‘in het Witte Huis’ begrijpen dat onze gemeente niet alleen kan bloeien van de regen en de zon. Er moet ook liefde zijn. Echte liefde! Liefde voor je dorp en de mensen die er wonen en werken.

De gemeente heeft zelfs een bureau (lees Tessa) ingehuurd dat onderzoek heeft gedaan in Bilthoven en dat nu doet in De Bilt naar bezoekerstevredenheid. Dat bureau brengt n.a.v. een enquête in beeld wat er allemaal anders kan. Nu is dit in het verleden ook wel gedaan alleen nu denk ik dat er ook iets mee gedaan wordt en dat geeft hoop.

Samen zijn we goed op weg; de Stenen Winkels en de gemeente zodat iedereen straks weer trots is op ons dorp.

ZO DOEN WE DAT DUS: SAMEN!

Ike Bekking

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie