Afbeelding

Time-out

24 mei 2023 om 14:24 Column

Column

Mijn 75e column voor de Biltsche Courant dateert van augustus 2022. Kort daarna ging ik ter controle in de CT-scan en het resultaat viel tegen. Er brak een spannende tijd aan en ik besloot een time-out in te lassen voor mijn vrijwilligerswerk: voetbal, kerk en krant. Genezing stond voorop, wat moest dat moest en de extra’s gingen aan de kant. Na een superbehandeling en de mooie controlescan van enkele weken geleden, heb ik de time-out vaarwel gezegd en pak ik mijn vrijwilligerstaken weer op. Voor de Biltsche Courant geldt: op naar de 100.

De afgelopen week heb ik de eerdere columns nog eens doorgenomen. Enerzijds benieuwd wat ik zo door de jaren heen bedacht en anderzijds om weer een beetje in de sfeer te komen; het is toch wat anders dan een beleidsstuk of brief schrijven.
Het begon in 2016 met de vraag van de toenmalige hoofdredacteur of ik voor onderwijs en sport een keer in de vier weken een column wilde aanleveren. Na enig aarzelen, schreef ik mijn stukkies met plezier. Het begon met hoe mijn voorliefde voor Feyenoord was ingeruild voor FC De Bilt, omdat ik verhuisd was van Rotterdam naar De Bilt. En natuurlijk is het onderwijs in de gemeente De Bilt het beste in heel Nederland. Trots op de mooie activiteiten die in onze gemeente worden georganiseerd. Blij dat we in 1998 naar deze mooie gemeente zijn verhuisd!
Is alles hier dan rozengeur en maneschijn? Nee hoor, diverse columns gingen over het lerarentekort, dat helaas nog steeds niet is opgelost of over het feit dat we te weinig bewegen en te veel achter schermen zitten. Over de meeste columns kreeg ik veel positieve reacties, maar soms waren mijn bijdragen dermate kritisch dat niet iedereen dat leuk vond: bijvoorbeeld over het feit dat de knechten van onze Goedheiligman nog steeds zwart waren of dat er een onnodige bezwaarprocedure tegen een nieuwbouwproject was aangegaan. Kortom van alles en nog wat.

Vol hernieuwd enthousiasme en met dank aan de medische wereld en alle mensen die mij het afgelopen jaar hebben gesteund, ga ik de time-out achter me laten. Het leek me ook tijd voor een andere profielfoto: dat stuk touw hebben mijn hond en ik onder het zand vandaan geploeterd.
(de volgende keer een echte column)

Door Martin van Veelen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie