Afbeelding

P A R K E R E N!

15 november 2023 om 11:45 Column

COLUMN

Wij zijn ongerust!

En ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: als ondernemer heb ik risico genomen en behoorlijk geïnvesteerd zodat er een toekomstbestendige winkel staat. Zo werk ik samen met mijn collega’s in het centrum aan een aantrekkelijk Bilthoven. Niet zomaar gemoedelijke dorpswinkeltjes maar serieuze zaken, met een serieus aanbod. Juist WIJ, die kleine zelfstandige ondernemers, maken het onderscheid!

Een goed functionerend centrum- en winkelgebied is belangrijk voor het woon- en leefklimaat van een dorp, ONS! Dorp. Onderstaande factoren moeten met elkaar in balans zijn:

Goede bereikbaarheid

Voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen

Veiligheid

Gevarieerd winkelaanbod

Horeca

Cultuur

Ooit waren er parkeerplaatsen op het Vinkenplein, dat is nu autovrij en prachtig maar de belofte is gedaan dat de verloren parkeerplaatsen terug zouden komen en nu dreigt deze belofte niet nagekomen te worden.

De Julianalaan is niet verkeersveilig, er zijn te weinig plaatsen om je fiets goed neer te zetten en we missen parkeerplaatsen. JA! Er is een parkeergarage maar deze behoort niet tot de openbare ruimte. JA! Daar is meestal plaats, precies daar waar de eigenaar al jaren geen onderhoud pleegt en waar je je in een druipsteengrot waant.

Een goede routing loopt van het station (De Driehoek) naar de Kwinkelier en weer terug! Zo creëer je een loop en ontstaat er ‘beweging’ ook wel traffic genoemd. Bij voldoende beweging ontstaat er vertrouwen en bij voldoende vertrouwen worden ook de huidige lege winkelunits gevuld. Zo ontstaat er meer diversiteit, meer traffic etcetra en uiteindelijk een toekomstbestendig en onderscheidend winkelbestand hetgeen bijdraagt aan de zo belangrijke leefomgeving. Maar dan moeten de bezoekers wel kunnen parkeren, zowel auto’s als fietsen!

De ambitie van Bilthoven om een meer regionale functie te krijgen kan alleen gehaald worden als het hele plaatje klopt! Daarom strijden wij voor het behoud van de DRIEHOEK als parkeergelegenheid in de openbare ruimte! HELP ONS en teken mee. Dat kan in diverse winkels en zeker bij mij!

Ike Bekking

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie