Hoeveel vleermuizen zijn er bij u in de buurt?
Hoeveel vleermuizen zijn er bij u in de buurt? pixabay

Gemeente De Bilt organiseert een workshop ‘Vleermuizen tellen’

31 maart 2024 om 16:56 Dieren

De BILT Wilt u graag meer weten over de vleermuis en bijdragen aan de bescherming van deze bijzondere diersoort? Word dan batspotter!

U deelt uw woning en leefomgeving met veel bijzondere diersoorten, waaronder de vleermuis. Wist u bijvoorbeeld dat de dwergvleermuis per nacht wel 1000 muggen vangt? Vleermuizen kunnen steeds moeilijker een verblijfplek vinden, onder andere omdat we kieren dichten en onze spouwmuren isoleren. We kunnen ze beter beschermen en alternatieve verblijfplekken bieden, als we weten waar ze wonen en hoeveel het er zijn.

Meedoen

Daarom organiseert de gemeente De Bilt de workshop “Vleermuizen tellen” op woensdag 10 april 2024 van 20.00 tot 21.30 uur  Tijdens deze workshop geeft een ecoloog uitleg over het gedrag van vleermuizen en krijgt u instructie over hoe u met behulp van een batdetector vleermuizen kunt tellen. Wilt u ook meedoen? Stuur dan een e-mail naar vleermuis@debilt.nl.

Aan de slag als batspotter

Na het volgen van deze workshop bent u batspotter en kunt u worden ingezet om op bepaalde plekken in onze gemeente vleermuizen te tellen. Hoe leuk is dat? Het tellen vindt plaats vanaf 15 april, is na zonsondergang en duurt ongeveer een uur. Hoe vaak u op pad gaat om te tellen is aan u.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie