Afbeelding
Dierenbuddy

Dierenbuddy gaat van start in De Bilt

8 april 2022 om 13:21 Dieren

Dierenbuddy gaat dit voorjaar van start in De Bilt. Dierenbuddy is een activiteit van de Dierenbescherming. Hierbij worden huisdiereigenaren die zelf niet in meer in staat zijn om volledig voor hun dieren te zorgen, gekoppeld worden aan vrijwilligers van de Dierenbescherming. De basisverzorging van het dier wordt gedaan door de eigenaar. Dierenbuddy’s bieden praktische, aanvullende hulp en ondersteunen hierdoor bij de zorg voor de dieren. Om hulpvragers in De Bilt zo goed mogelijk te kunnen helpen, zoekt de Dierenbescherming zowel Dierenbuddy’s als vrijwillige, lokale coördinatoren. 

Je beste maatje wil je niet kwijt

Dierenbuddy’s zijn van onschatbare waarde voor ouderen en mensen van alle leeftijden die kampen met lichamelijke of geestelijke klachten of een chronische ziekte. Voor veel huisdiereigenaren is hun huisdier hun beste maatje. Functiebeperkingen en een beperkt sociaal netwerk kunnen ervoor zorgen dat eigenaren problemen ondervinden bij de verzorging van hun huisdier, terwijl dit dier voor hen juist zo belangrijk is. Dankzij Dierenbuddy kunnen mens en dier zolang mogelijk van elkaars gezelschap genieten, ook in een zorginstelling, wanneer die huisdierbezit toestaat. Zo voorkomen we eenzaamheid én dierenleed. 

Ben jij onze nieuwe collega?
Als lokale coördinator Dierenbuddy begeleidt en ondersteun je dierenbuddy’s in hun werkzaamheden. Ook verzorg je intakegesprekken met nieuwe hulpvragers en zoek je de juiste match tussen hulpvragers en dierenbuddy’s. Daarnaast ben je blijvend in contact met de hulpverlenende partners in het sociaal domein, zodat men goed op de hoogte is van Dierenbuddy. Als Dierenbuddy ben je bezig met het bieden van praktische hulp. Zo neem je de hond mee voor een extra wandeling, verschoon je de kattenbak of vogelkooi, verzorg je de vacht van het dier of geef je begeleiding als het dier naar de dierenarts gebracht moet worden. Dierenbuddy’s worden gekoppeld aan een vast hulpadres waardoor je ook een band op kunt bouwen met zowel het baasje als het dier.

Voor het uitvoeren van deze functies is het belangrijk dat je graag ouderen en kwetsbare mensen en hun huisdieren helpt en inlevingsvermogen hebt voor hun situatie. Vrijwilligerswerk doen voor Dierenbuddy is dankbaar en ontroerend maar kan ook emotioneel en beladen zijn. Wil jij mens en dier oprecht helpen en ons helpen te voorkomen dat zij misschien wel afscheid van elkaar moeten nemen? Neem dan contact met ons op!

Meer weten of direct solliciteren?

Op https://www.dierenbescherming.nl/dierenbuddy lees je meer over Dierenbuddy. Via deze site kun je ook direct solliciteren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie