Workshop Braziliaans Slagwerk
Workshop Braziliaans Slagwerk KBH

Kindermuziekweek bij de KBH

29 maart 2024 om 21:46 Lokaal Deel je nieuws

Van 5 tot en met 14 april is het de nationale Kindermuziekweek. Een week bomvol muzikale activiteiten voor kinderen van 0 – 12 jaar. Ook bij de Koninklijke Biltse Harmonie (KBH) zijn er volop activiteiten.

De aftrap van de Kindermuziekweek is op zondagmiddag 7 april met het Opleidingsconcert van de KBH. De muzikanten van het PiMM!-orkest, het Leerlingen Harmonieorkest, de Opleidings Melodie Percussiegroep en het Klein Harmonieorkest zullen dan optredens verzorgen. Het concert begint om 14.00 uur.  

Wil je zelf muziek maken? Doe dan mee aan de open les ‘Starten met muziek’ (dinsdag 9 april, 15.30 – 16.15 uur) of de workshop Braziliaans slagwerk (woensdag 10 april, 18.30 – 19.15 uur). Deelname is voor kinderen vanaf groep 3.

Tijdens de open les ‘Starten met muziek’ ga je aan de slag met body percussie en speel je mee met bekende liedjes op een p-Bone. Een p-Bone is een felgekleurde trombone waarop je al snel kunt spelen. Aansluitend aan deze open les kun je starten met een korte cursus van 6 lessen ‘Starten met muziek’.  

Bij de workshop Braziliaans slagwerk ga je samen met andere kinderen aan de slag met aanstekelijke ritmes. Je speelt op verschillende slagwerkinstrumenten en leert hoe je hierop een lekkere klank kunt maken. Aan het eind van de workshop kunnen jullie een echte swingende Braziliaanse samba spelen!

Alle activiteiten vinden plaats in verenigingsgebouw De Harmonie, Jasmijnstraat 6B, De Bilt en zijn gratis. Wel vooraf aanmelden via opleidingen@biltseharmonie.nl onder vermelding van je naam, leeftijd en de activiteit(en) waaraan je wil deelnemen. Voor het Opleidingsconcert is geen aanmelding nodig. Voor meer informatie zie www.biltseharmonie.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie