Dementie en zingeving

30 maart 2024 om 11:30 Lokaal Deel je nieuws

Zingeving kan wegvallen of veranderen door gebeurtenissen in ons leven, zo ook door dementie. 

Er verandert een hoop in je leven en je omgeving, aandacht voor zingeving is ontzettend belangrijk. Hoe voel je je? Hoe ga je om met de ziekte en de achteruitgang? Op welke manier wil je je leven nog vormgeven, zowel in het begin als wanneer de dementie vordert? En ook, hoe ga je ermee om als je naaste zijn/haar leven niet meer als betekenisvol ervaart? 

Zingevingsvragen worden ook wel trage vragen genoemd, het zijn namelijk vragen waar geen eenvoudig en eenduidig antwoord op te vinden is. 9 april gaan we graag in gesprek over het thema zingeving en dementie met onze gastsprekers Froukje Pitstra en Geertje Huisman, geestelijk verzorgers van  Silverein.

Graag ontmoeten we u op dinsdagavond 9 april in de bibliotheek van De Bilt in het Lichtruim (met de lift naar tweede etage), Planetenplein 2 te Bilthoven. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. U kunt voor de deur parkeren.

Een Alzheimer Café is de benaming van een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd. Er is ruimte voor informeel contact met elkaar. De toegang is altijd gratis, u hoeft zich niet van tevoren aan te melden. De organisatie is in handen van Alzheimer Nederland, afd. Zeist e.o., een casemanager dementie en Silverein. Het Alzheimer Café wordt elke tweede dinsdagavond van de maand georganiseerd, behalve in juli en augustus. 

Wilt u meer informatie voor het Alzheimer Café, dan kunt u een e-mail sturen naar Alida Melkert, a.melkert-oosting@alzheimervrijwilligers.nl of u kunt bellen naar 030-6562977. Ook kunt u een kijkje nemen op de website:

https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/zeist-en-omstreken/alzheimer-cafe-de-bilt

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie