Afbeelding
Jantine Talsma

•Debuutalbum Biltse pianist Martin La Pelle•

31 mei 2023 om 09:24 Lokaal Deel je nieuws

Martin La Pelle dompelt je onder in Franse pianosferen op zijn debuutalbum ‘Douce Mélancolie’.

Op 2 juni verschijnt het debuutalbum ‘Douce Mélancolie’ van Martin La Pelle. Met meer dan 1,5 miljoen streams en de eerste liveshow’s op zijn naam bestormt Martin La Pelle de pianowereld. 

Na het uitbrengen van verschillende pianotracks in aanloop naar het album, heeft hij al meerdere plaatsingen in internationale Spotify-playlisten weten te pakken en een vaste aanhang van fans opgebouwd.

De pianist liet zich voor zijn debuutalbum inspireren door de natuur; een donkere nacht, een heldere sterrenhemel of rustig varend op het water. Martin La Pelle: “Het album is een friendly reminder om schoonheid te vinden in de bitterzoete delen van het leven.”

Waar andere pianisten vaak de anonimiteit opzoeken kiest Martin La Pelle voor het tegenovergestelde. Daarbij is een grote rol weggelegd voor het visuele aspect. Zijn liveshows hebben een theatrale setting waarbij zijn muziek wordt ondersteund door licht en visuals. Martin La Pelle: “Het is daardoor meer dan alleen muziek want beeld en geluid versterken elkaar en daardoor kun je het publiek nog sneller meenemen in je verhaal, heerlijk!”

De fotografie van zijn werk (door Jantina Talsma) heeft ook een duidelijke en persoonlijke feel.

Omringd door klassieke muren, maar in een eigentijdse look geeft Martin La Pelle een gezicht aan zijn muziek. Martin La Pelle: “Mijn composities zijn een verlengstuk van mij, het is dan ook vanzelfsprekend om mijn gezicht eraan te verbinden, dat klopt meer met hoe het voor mij voelt.” 

Meeslepend, catchy, nummers met een duidelijke kop & staart, melodieën die nog dagen in je hoofd blijven hangen, maar bovenal even vluchten naar een andere wereld, de wereld van Martin La Pelle.

‘Douce Mélancolie’ is geproduceerd door Martijn Groeneveld (DeLange, Blaudzun, Dotan, Emil Landman) en is vanaf 2 juni overal te beluisteren.

Over Martin La Pelle:

Martin La Pelle is de alias van Martin Scheppink (‘92). Hij heeft zijn sporen in de popscéne inmiddels verdiend. Als toetsenist tourde hij met verschillende artiesten zoals Douwe Bob (2017-2021), Hadewych Minis (2013-2018) en Tangarine en speelde honderden liveshows en op festivals als Lowlands, Zwarte Cross en Concert at Sea. Ook heeft hij al vele albums/singles voorzien van zijn toetsenspel. Door de coronacrisis vielen vele optredens uit en was Martin weer meer op zichzelf aangewezen. Terug naar waar het allemaal begon, de piano, zijn manier om de alledaagse drukte te ontvluchten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie