Afbeelding
BenMH.

Psychisch Gestoord Producties speelt voorstelling over de GGZ

27 juni 2023 om 17:09 Lokaal Deel je nieuws

Na de GGZ zowel als cliënt als in de functie van zorgprofessional te hebben leren kennen, besloten Nicky (26) en Daniëlle (25) uit Utrecht deze ervaringen te gebruiken als leidraad voor hun muziektheatervoorstellingen. Onder de naam ‘Psychisch Gestoord Producties’ combineren ze serieuze thema’s, humoristische sketches en eigen muziek om psychische problematiek een plek op het toneel te geven en het gesprek over mentale kwetsbaarheid te openen. De voorstelling ‘Groeten uit de GGZ’ is op 5 oktober 2023 te zien in theater Aan de Slinger in Houten.

‘Groeten uit de GGZ’ neemt je mee in een psychiatrische kliniek. Dat betekent een kennismaking met zweverige therapeuten, niet-bewezen controversiële behandelmethoden, een onbereikbare crisisdienst en de gevoelens van wanhoop en zelfstigma die je als cliënt kunt ervaren. Op humoristische, doch rake wijze delen Nicky en Daniëlle hun eigen ervaringen als cliënt, zorgprofessional en naaste. Ze steken hier en daar de draak met de GGZ en de gebreken in het zorgsysteem, maar vertellen ook over de waarde die therapie in hun herstelproces heeft gehad. Muziek en sketches worden ingezet om thema’s rondom psychische problematiek op de kaart te zetten en om in alle worstelingen vooral ook wat hoop te bieden. 

Na afloop van de voorstelling is er ruimte voor een nagesprek met het publiek. Het doel van dit gesprek is onder andere om ervaringen m.b.t. de besproken thema’s uit te wisselen en discussiepunten vanuit verschillende perspectieven te bespreken. Ook wordt beoogt om steun en (h)erkenning te kunnen bieden aan de mensen die zich - op wat voor manier dan ook - in de thematiek herkennen.

Kaarten voor de voorstelling op 5 oktober 20:30u in theater Aan de Slinger in Houten zijn nu verkrijgbaar via www.aandeslinger.nl. Kijk voor meer informatie over de makers op www.psychischgestoordproducties.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie