Stockfoto
Stockfoto Leergeld De Bilt

Een laptop geeft lucht

8 februari 2024 om 11:00 Maatschappelijk

DE BILT “Ik wist niet zeker of ik wel recht had op financiële hulp. Ik heb een dak boven mijn hoofd en red het vaak nét, met mijn WIA-uitkering. Toch heb ik twee jaar geleden de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met Leergeld De Bilt. Nu ben ik er blij mee, het geeft me zoveel lucht.”

 

Door meerdere fysieke klachten is Zeyneb volledig afgekeurd. Vroeger werkte ze als hypotheekadviseur. De scheiding van haar man maakte de situatie er niet gemakkelijker op. “Gelukkig helpt hij nog veel in de opvoeding en draagt hij financieel wat bij. Maar doordat de scheiding nog niet officieel rond is, kom ik niet in aanmerking voor bepaalde toeslagen. Grote uitgaven kan ik daardoor niet doen. Denk aan een laptop voor mijn dochter, toen ze naar de middelbare school ging.”

De medewerker van Leergeld bood een luisterend oor. “Hij was heel lief, geduldig en begreep mijn situatie. Naast een laptop kreeg ik ook het aanbod voor een fiets. En Leergeld bood een kledingpas voor sportkleding en deelname aan de WVT. Ik maak er heel bewust gebruik van. Allemaal voor mijn kinderen.”

Wat werk betreft is de toekomst onzeker voor Zeyneb. Maar ze blijft nuchter en leeft bij de dag. “Het is wat het is. Dankzij medicatie voel ik me lichamelijk beter. Ik wil graag voor mijn vier kinderen kunnen zorgen en hen liefde geven. Al het andere is bijzaak. Ik heb geleerd dat het leven zomaar voorbij kan zijn.”

Door Leergeld krijgen haar kinderen wat ze nodig hebben. “Dat neemt mijn schuldgevoel weg. En dat van mijn kinderen ook! Ze zijn zo dankbaar.” Zeyneb benadrukt nog eens: “Alles wordt zoveel duurder de laatste tijd. Geldproblemen kunnen ons allemaal overkomen. Dus als het nodig is: zet je trots en je schaamte aan de kant en zoek contact met Leergeld De Bilt. Voor je kinderen!”

Steun Leergeld De Bilt Stichting Leergeld De Bilt biedt financiële ondersteuning aan kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Zodat zij alsnog gewoon kunnen sporten, muziekles kunnen volgen of bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding kunnen krijgen. Lees op www.leergelddebilt.nl alle informatie en hoe u kunt doneren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie