Afbeelding
Leergeld de Bilt

Leergeld voor ouders met geldzorgen

19 oktober 2021 om 19:01 Mensen

Stichting Leergeld Gemeente de Bilt, kortweg Leergeld de Bilt, helpt deze gezinnen. De stichting geeft financiële ondersteuning aan de kinderen uit deze gezinnen zodat zij zorgeloos kunnen sporten, muziek- of toneelles kunnen volgen en een goede fiets en laptop hebben als ze naar de middelbare school gaan.


DE BILT Recent is in de landelijke media veel aandacht geweest voor het probleem van ‘werkende armen’. ‘Nederland kent 220.000 werkende armen’ (Volkskrant, 28/09/2021) en ‘Moest kiezen welk kind kan sporten’ (NOS, 28/09/2021). Het gaat om gezinnen waarbij er niet genoeg geld is om rond te komen, ondanks dat de ouders wel een baan hebben. Ouders die bijvoorbeeld een parttime baan hebben of een te laag salaris hebben om in hun levensonderhoud te voorzien. Maar bijvoorbeeld ook ondernemers en zzp’ers die door Corona tijdelijk fors minder inkomsten hebben. Deze gezinnen kunnen vaak geen gebruik maken van allerlei voorzieningen waarvan bijvoorbeeld gezinnen op bijstandsniveau wel gebruik kunnen maken.

Helaas merkt stichting Leergeld dat de bekendheid onder werkende ouders met geldzorgen nog onvoldoende is. Ook merken ze dat ouders het soms moeilijk vinden om de stichting te benaderen uit een gevoel van schaamte. Dat is volstrekt onnodig. Leergeld helpt al ruim 500 gezinnen in de gemeente de Bilt. Dat doen ze zonder oordeel en met oog voor de privacy van de ouders die bij hen aankloppen. Ga daarom, in het belang van de kinderen, naar de website www.leergelddebilt.nl en kijk hoe zij u en uw kinderen kunnen helpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie