Afbeelding
KunstenHuis

Kindermuziekweek op de muziekschool

4 april 2022 om 10:51 Muziek

DE BILT Tijdens de Kindermuziekweek, van 1 t/m 10 april, zijn er tal van activiteiten bij KunstenHuis Idea Muziekschool in De Bilt en Zeist. Niet alleen bestaande cursisten kunnen meedoen maar iedereen is van harte welkom bij een van de workshops of lezingen.

De Kindermuziekweek is een landelijk initiatief om alle kinderen uit Nederland te laten genieten van het maken van én het luisteren naar muziek. De muziekschool draagt daar graag aan bij met verschillende activiteiten.

Pianofestival

Tijdens het Pianofestival geven 13 docenten in zowel Het Lichtruim in De Bilt als De Klinker in Zeist workshops voor verschillende leeftijden die toegankelijk zijn voor alle cursisten. Ook mensen die nog geen les hebben op de muziekschool waren van harte welkom bij de 2 lezingen die op 4 april in De Klinker georganiseerd werden; Exceptionele Pianomuziek en Geschiedenis van elektronische toetsinstrumenten.

Muziekkwartetten

Diverse basisscholen in Zeist en De Bilt zullen tijdens de Kindermuziekweek een kwartet ontvangen, bestaande uit docenten van de muziekschool. De kinderen van de groepen 3 en 4 zullen dan kennismaken met diverse instrumenten en horen en zien hoe leuk het is om zelf een instrument te leren bespelen.

Bandweken

Tussen 21 maart en 9 april organiseert de afdeling Pop van de muziekschool de Bandweken waarin cursisten 3 weken lang repeteren in bands om vervolgens met elkaar op zaterdag 9 april op te treden tijdens de Finale in Poppodium De Peppel. Kaarten hiervoor zijn nog beschikbaar via www.kunstenhuis.nl

Muziektafel

Op maandag 4 april werd er een Muziektafel georganiseerd in Bilthoven. Deze middag werd geleid door Stichting Meer Muziek In De Klas. Verschillende scholen, kunstinstellingen, verenigingen en muziekdocenten waren hierbij aanwezig om met elkaar tot structurele afspraken te komen over het thema muziek en jeugd.

Kortom, er valt genoeg te beleven op en rondom KunstenHuis Idea Muziekschool tijdens de Kindermuziekweek. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan voor meer informatie op: www.kunstenhuis.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie