Afbeelding

Een literaire en muzikale avond met Ewa Maria Wagner in de Woudkapel

13 maart 2023 om 10:07 Muziek

BILTHOVEN Op 21 maart organiseert de Bilthovense Boekhandel een inspirerende en muzikale avond met Ewa Maria Wagner in de Woudkapel in Bilthoven. Wagner is altvioliste, auteur en schrijft regelmatig artikelen over klassieke muziek en heeft in NRC een veelgelezen rubriek: Wagner over muziek. Haar recent uitgekomen boek, Hotel Goldberg, is gebaseerd op de Silezische SS’er Willi Kulla en de oorlogsbuit die hij heeft begraven in de bossen van Baarn.

Hotel Goldberg draait om Marie; een professioneel pianiste, die wordt verrast met het bericht dat zij de enige erfgename is van een overleden tante in het buitenland. Vanaf dat moment verandert haar leven ingrijpend.

Wagner debuteerde met het Tristan Akkoord. Zoals de titel al doet vermoeden speelt klassieke muziek een hoofdrol in dat boek en dat doet het in haar nieuwe boek, Hotel Goldberg, ook. Wagner heeft de beroemde Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach als raamwerk gebruikt voor haar literaire compositie voor hotel Goldberg. Op 21 maart brengt zij dit tezamen met trio Gabriel in de Woudkapel in Bilthoven tot uiting.

“Ontroerend en heel prachtig vertelt Ewa over haar verleden en heden. Muziek speelt een verbindende rol in haar leven, maar het zijn woorden die haar verhaal tot leven brengen.”

Kaarten ad 12,50 voor deze literaire en muzikale avond zijn te bestellen via de website van de Bilthovense Boekhandel of via de Woudkapel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie