Kinderburgemeester Renske besteedt tijdens haar kinderburgemeesterschap aandacht aan het thema ‘Meer muziek voor kinderen’.
Kinderburgemeester Renske besteedt tijdens haar kinderburgemeesterschap aandacht aan het thema ‘Meer muziek voor kinderen’. Gemeente De Bilt

Muziekchallenge van Renske

14 maart 2023 om 10:07 Muziek

Aandacht voor thema ‘meer muziek voor kinderen’

DE BILT Kinderburgemeester Renske besteedt tijdens haar kinderburgemeesterschap aandacht aan het thema ‘Meer muziek voor kinderen’. Renske zelf groeit op met muziek, heeft muzikale ouders en ziet de meerwaarde van muziek voor kinderen. Onder andere door de organisatie van de muziekchallenge brengt ze dit thema meer onder de aandacht zodat meer kinderen met muziek in aanraking komen. 

Door: Bart van der Spek

Renske legt uit waarom ze de muziekchallenge op touw zet: “Muziek zorgt niet alleen voor betere concentratie en creativiteit, maar maakt kinderen ook blij en slimmer en zorgt voor een betere motoriek. En je kunt op zoveel manieren bezig zijn met muziek: je kunt zingen, dansen, een instrument bespelen maar ook rappen of een ritme trommelen. In deze muziekchallenge is ruimte voor dat alles. Ik hoop dat veel kinderen meedoen!”

UITNODIGING In de ‘muziekchallenge’ roept Renske kinderen van 8 tot en met 14 jaar op om een filmpje te maken waarin muziek is verwerkt. Dit kan zijn door het bespelen van een instrument, zingen, dansen of bijvoorbeeld rappen. Als er maar muziek in voorkomt. Zelf kan ze zingen en speelt ze op een marimba. 

Alle scholen in de gemeente De Bilt ontvangen een oproep met een filmpje en een poster en worden uitgenodigd om het bij de leerlingen onder de aandacht te brengen en ze te enthousiasmeren vooral mee te doen. Renske heeft op haar eigen basisschool De Nijepoort in Groenekan ook een poster opgehangen.

EINDFEEST Kinderen kunnen tot 19 mei hun filmpje insturen naar kinderburgemeester@debilt.nl. Begin juni is de afsluiting van de muziekchallenge met een spetterend eindfeest waarbij de beste inzendingen mogen optreden. De origineelste, leukste of muzikaalste inzending verdient bovendien een leuke prijs.

ALLE KINDEREN BEREIKEN Burgemeester Sjoerd Potters roemt het initiatief van zijn jongere evenknie. “Het is belangrijk dat kinderen weer muziekinstrumenten gaan bespelen. Na corona is dat wat weggezakt. Renske kan ervoor zorgen dat kinderen weer muziek gaan maken: ze maakt zich hard voor muziek. Tijdens de intocht van Sinterklaas zag ik hoe aanstekelijk ze is. Ze danste toen en trok kinderen echt mee. Ze zorgt in het kort echt voor verbinding.” Potters vindt het evenement een goed voorbeeld van een manier waarop de politiek dichterbij de jeugd komt. “Het evenement is heel leuk voor de doelgroep zelf. Ook voor kinderen om ze over de streep te trekken. Bij achterstandsgroepen is dat soms wat moeilijker, maar echt alle kinderen worden hierdoor bereikt.”

STICHTING LEERGELD Voor een grote groep kinderen geldt dat er thuis (even) niet genoeg geld is om mee te doen aan sport en cultuur (en dus muziek maken). Stichting Leergeld De Bilt helpt hierbij zodat alle kinderen mee kunnen doen. Voor meer informatie over de stichting kunt u www.leergelddebilt.nl raadplegen.

Op www.debilt.nl/kinderburgemeester is meer informatie te vinden over de muziekchallenge.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie