Afbeelding
Peter Hermeling

Elke Rabé is eerste Klimaatburgemeester van De Bilt

29 oktober 2021 om 10:37 Natuur en milieu

DE BILT – Elke Rabé (40) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente De Bilt noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor haar medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Elke Rabé de inwoners van De Bilt inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor haar benoeming ontving Elke een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente De Bilt.

142 Klimaatburgemeesters in Nederland
In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Elke uit gemeente De Bilt is één van hen. Met haar eervolle benoeming hoopt zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Elke is veel met het klimaat bezig en hoopt met haar duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. Elke Rabé: “Ik vind het leuk om vanuit enthousiasme te werken aan het verbeteren van klimaat. Er is zo veel energie bij zo veel mensen, dat willen we stimuleren en verbinden. Een voorbeeld hiervan is Present Present, waarbij we een Present Present het nieuwe normaal willen maken. We leven in overvloed dus waarom steeds iets nieuws kopen? Een Present Present is een cadeau met aandacht: ofwel een cadeau dat al aanwezig is en/of dat met aandacht wordt gegeven zoals iets uit je eigen collectie, iets van de kringloop, iets zelfgemaakts of een beleving. Iedereen kan meedoen op zijn eigen manier en meedoen is vooral ook heel leuk. Dat wil ik uitdragen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie